• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Putovanja #iskustvo u slavoniji

Gušti za sva osjetila: Izlet u okolicu čudesnog Papuka jedinstveno je iskustvo koje se pamti

Adrenalinski raj koji može zadovoljiti najveće avanturiste i najistančanija nepca – tako bismo mogli opisati okolicu Papuka, čija se bogata turistička ponuda mora doživjeti iz prve ruke, a jedinstvena se iskustva mogu prepričavati danima.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 8.11.2022 10:13 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Park Papuk - 5 Ogromna zabava! Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj Šumske gljive Odaberite stranu Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?

 
Istok Hrvatske i naša zlatna ravnica itekako imaju što ponuditi domaćim i stranim turistima, koji u samo nekoliko dana provedenih na svježem zraku mogu zadovoljiti svoju želju za adrenalinom, napuniti baterije i nagraditi okusne pupoljke najboljim specijalitetima. Iako je ljeto iza nas, od dobrog vikend-izleta nikad ne bismo trebali odustati. Kad nam vrućine ne stvaraju problem, pa punim plućima možemo uživati u svemu što se nudi, najljepše je iskusiti sve što Slavonija, odnosno okolica čudesnog Parka prirode Papuk daje servirano kao na dlanu. Slavonija nam je ponudila najbolje od sebe, a mi smo to kao pravi hedonisti iskoristili maksimalno.


Na samo dva sata vožnje od Zagreba nalazi se Požega, u kojoj nas je dočekao Josip Lukačević Lux, zaljubljenik u adrenalinske sportove koji je ljubav prema prirodi utkao u posao kojim se danas uspješno bavi. Vlasnik je agencije Thrillseeker Croatia, koja na Mastercardovoj platformi Priceless.com posjetitelje želi upoznati s lokalnom kulturom i tradicijom, ali i nagnati ih da se zaljube u bogatu ponudu ovog kraja, koja može zadovoljiti i one najzahtjevnije.


Nakon što nam je Josip ukratko predstavio sve ono što nas čeka, zbog njegove otvorenosti i želje da se zaista opustimo i uživamo u svakom trenutku prijateljska atmosfera dozvolila nam je da se oslobodimo i da ga naredna dva dana zovemo Lux, kao da smo dugogodišnji prijatelji.

Pustolov Lux bivši je vojnik koji već neko vrijeme, uz svoj redovni posao, spada u kategoriju onih koji su spremni riskirati sve kako bi pomogli drugome i to čini kao član Hrvatske gorske službe spašavanja. Od 2018. godine u sklopu agencije Thrillseeker Croatia na području Geoparka Papuk posjetiteljima nudi razne ture kako bi im približio lokalnu gastronomiju i pokazao drugačiju stranu zlatne Slavonije. Taj samouki kajakaš, koji se penjao po gotovo svim stijenama u Hrvatskoj, ali i po Alpama u Sloveniji, Austriji i Švicarskoj, u suradnji s Mastercardovom platformom Priceless.com isplanirao nam je izlet prepun raznih dojmova, koji ćemo sigurno dugo pamtiti.

Zelena avantura kroz Park prirode Papuk 

Da se kondicija ne smije zapostaviti i da su sport, fizička aktivnost i vrijeme provedeno u prirodi ključni za čovjekovo zdravlje, ali i mentalnu snagu, Lux nam je pokazao kroz Zelenu avanturu vožnje na električnim biciklima kroz Park prirode Papuk. Prirodni izvor vode, šuma koja ujesen nudi najljepše od palete jesenskih nijansi i čist zrak kroz turu od 20 kilometara po čudesnom Papuku ostavlja bez daha u svakom smislu. Po dolasku na Planinarsko sklonište Mališčak, koje se nalazi na 734 metra nadmorske visine, počistili smo otpad na kojeg smo tamo naišli kako bismo iza sebe ostavili čistu prirodu.


Po povratku s prekrasnog Papuka, među obroncima papučkih brda uz samo korito rječice Veličanke, svi ljubitelji čobanaca ili riječne ribe u buffetu Čiča Mata počastit će nepce delicijama kojima se Slavonija diči. Za lijepog vremena, kad se s terase najbolje od Slavonije može okusiti uz žubor vode, počastite se domaćim, majstorski pripremljenim čobancem ili potočnom pastrvom, koja se smatra pravim specijalitetom ovog kraja.

Nekad mala seoska kuća danas je kompleks koji se još uvijek širi 


S obzirom na to da bi se nakon dugotrajnih aktivnosti trebalo i odmoriti, spavali smo na mjestu koje odiše tradicijom i starinom uz dozu modernog, a nosi odvažno ime Zlatni Lug. To je kompleks koji se prostire na više od 70 hektara, u vlasništvu je obitelji Pandžić i svatko od njih dio je kotačića koji je prije gotovo 14 godina zavrtio obiteljsku priču koja složno posluje sve do danas i iz godine u godinu sve više raste. Na imanju se nalaze krčma, vinoteka i prenoćište, a za sve one koji odluče odsjesti u rustikalnim slavonskim sobama, u dvorištu se tijekom ljetnih vrućina mogu osvježiti u bazenu koji je skriven od očiju ostalih posjetitelja.

''Isprva je ova kuća bila maleno prenoćište, ali s potrebama koje su rasle i širio se i posao. Sve je išlo malo-pomalo s obzirom na tadašnje mogućnosti, ali danas možemo reći kako imamo tri smještajna objekta i možemo primiti ukupno 55 osoba'', rekao nam je Hrvoje Tucaković, zaposlenik Zlatnog Luga već sedam godina i sommelier prvog stupnja. U nekadašnjoj malenoj kućici koja je bila dio skromnog seoskog imanja danas je i bogata vinoteka naziva ''Podrum mali'', koja nudi vina isključivo s područja Požeško-slavonske županije i ponosi se s ponudom od deset proizvođača.


''Na desnoj strani podrumskog zida mogu se vidjeti čaše s imenima Martinskih kumova, bilo je ovdje stvarno ljudi iz svih krajeva Hrvatske. Uglavnom su to ljudi koji su istaknuli želju da nas posjete'', dodaje Hrvoje, koji nam usput pokazuje i kako se iz podruma može i do sušionice u kojoj su izloženi domaći proizvodi i delicije koje će gosti restorana mogu kušati. Ubrzo odlazimo do drugog kompleksa, sale koja nosi naziv ''Sala štala'' jer su u njoj prije impresivnog uređenja, u kojem se spajaju cigla i drvo, pa se već po dolasku lako udomaćiti, nekad bile životinje.


Restoran u kakvom danas možemo jesti prave slavonske specijalitete nekad je, kaže Hrvoje, bio namijenjen samo za privatne potrebe vlasnika: ''Nakon što su ovdje dolazili njegovi poslovni partneri, vlasnik je došao do ideje kako bismo ovdje mogli izgraditi nešto za veći broj ljudi. S vremenom se objekt proširivao, a u drugom stupnju napravili smo još jednu salu, u kojoj se nalazi roštilj na drveni ugljen na kojem se može napraviti meso za 50 gostiju odjednom bez ikakvog problema.''

Povratak u Slavoniju mnogima je ostvario snove 


Slavonija nam je vrlo brzo pokazala kako sa svojom tradicionalnom ponudom na domaćem tržištu itekako ima svojeg konja za trku, a da se tradicija uspješno može spojiti s modernim, dokazali su nam dečki iz Funky Fooda, koji poslužuju tipičnu hranu na netipičan način. Hamburger kao specijalitet domaće kuhinje s tradicionalnim namirnicama Ivan Adžić i Nikola Stanišić poslužuju u skladu s današnjim brzim načinom života. Ova dvojica prijatelja od malih nogu, koji su danas i kumovi, svaki sastojak jela za hamburgere, koji se mogu nazivati pravim remek-djelom, napravili su sami uz duga planiranja i pomna osmišljavanja.


Dio Priceless.com paketa na Mastercardovoj platformi iskustva su koja će okupati i ona najistančanija nepca. Jedno od njih je i destilerija džina ''Craft Spirits'', koja proizvodi ''Castrum gin'', a iza nje stoji mladi bračni par - Iva i Mihovil Pranjić iz Kaptola. Zasad se, kažu, mogu pohvaliti dvama pićima, koja ponosno nose naziv Castrum London Dry Gin i Castrum Barrel Aged Gin, koji je odležan u hrastovim bačvama. Prva boca džina iz ove malene destilerije, koju vode u kući u kojoj i žive, na tržište je plasirana u svibnju prošle godine, a Barrel je svjetlo dana ugledao početkom ove godine.

''U tom kratkom razdoblju osvojili smo nacionalno zlato za London Dry, ove godine osvojio je svjetsko zlato i proglašen je najboljim žestokim pićem iz Hrvatske te se nalazi na petom mjestu u top 10 džinova u svijetu od ukupno 1524 uzorka žestokog pića iz cijelog svijeta. Znali smo da je dobar i kvalitetan, bili smo ponosni na njega, ali ovo nas je totalno šokiralo'', kaže Mihovil Pranjić, koji je pravničku struku zamijenio poduzetničkim poslom.


Spletom životnih okolnosti odlučili su se vratiti u Slavoniju i okrenuti vlastitoj proizvodnji. Istražili su tržište, pomno planirali i odlučili Kaptolu dati glavnu ulogu u priči svojeg brenda, rekla je Iva: ''Kad smo se već odlučili vratiti kući, htjeli smo da Kaptol vodi glavnu riječ u cijeloj našoj priči. Nismo morali ići jako daleko jer je Kaptol povijesno bogat i zaista imamo tu privilegiju bogate halštatske kulture i arheološki smo dobro potkovani. Oblik etikete predstavlja tlocrtni oblik kule starog grada i taj oblik srednjovjekovne utvrde zove se castrum.'' Dodaje kako su ono što na etiketi nekog podsjeća na kotačić, čipku ili zupčanik starog sata zapravo faleri, ukrasi sa konjskih uzda koji su iskopani na lokalitetu Kaptol Čemernica, gdje su prije bili halštatski ratnici.


Nakon što nas je Slavonija potpuno kupila svojim velikim srcem i oduševila svojom turističkom ponudom, u koju nismo posumnjali ni u jednom trenutku, za kraj ovog trodnevnog izleta, koji je dio Priceless.com paketa, posjetili smo Vinariju Kaptol. Vlasnica vinarije je magistra ekonomije Barbara Ljevar, koja se ustrajno bori protiv predrasuda da je posao vinara predodređen samo za muškarce, a u poslovima sudjeluje svaki član njihove složne zajednice.


''Naša vinska turistička priča nije tradicionalna kao kod većine proizvođača iz našeg kraja, samo smo zaljubljenici u vino koji žele pokazati svijetu što ovaj kraj Hrvatske ima. Ovo je bogomdano vinsko podneblje i na to smo ponosni. Studirala sam ekonomiju i bila sam pred krajem studiranja te sam došla na ideju da bismo trebali otvoriti malu boutique vinariju i imali smo sreće da su nam se neke stvari poklopile. Na sve to tržište je odlično reagiralo i s ovom proizvodnjom, kakva je sada, ne možemo zadovoljiti njegove potrebe, pa idemo u proširenje'', kaže Barbara.


Nakon što su vino proizvodili samo za svoje potrebe, došlo je do preokreta koji im je cijeli život, kaže Barbara, okrenuo u sasvim drugom smjeru: ''Odlučili smo napraviti koju litru više i tako smo došli do 50 tisuća litara. Naš je plan u narednim godinama proširiti proizvodnju na 200 do 250 tisuća litara. U Slavoniji nedostaje smještajnog kapaciteta, a mi laganim koracima idemo prema naprijed sa željom da u dvorištu ovog imanja izgradimo maleni boutique hotel.''

 

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by punkufer.hr (@punkuferhr)

 

Iskustva u suradnji s agencijom Thrillseeker Croatia dio su bogatog trodnevnog putovanja u sklopu programa Priceless.com na sam istok Hrvatske, koji nudi iskustva i doživljaje koji se pamte. Upravo su ti doživljaji kreirani posebno za korisnike Mastercard® kartica i svatko može pronaći nešto za sebe. Nema veze jeste li vječni avanturist u potrazi za adrenalinom ili biste rado samo provjerili svoju fizičku spremu uz pogled na divnu prirodu podno obronaka Papuka, u Slavoniji svatko može jednostavno i lako ispuniti svoja očekivanja. Ako uz to volite dobra pića i želite kušati jela kojima se ovaj kraj ponosi ili hedonistički uživati u slavonskim specijalitetima, ovaj trodnevni izlet pravi je način za punjenje baterija uz gašenje zvukova na mobitelu i prepuštanje svim prirodnim ljepotama.

 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Mastercard po najvišim profesionalnim standardima.

  • #iskustvo u slavoniji
  • #mastercard
  • #priceless
  • #Mastercard Priceless
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Akustični fenomen u Tulsi centar svemira
Ludbreg je centar svijeta
Da prođete pored ovog mjesta, ne biste ni znali da ste u centru svemira
Kolač od breskve i ricotte recept
Tako je sočan!
Najslasniji način da se pozdravite s ljetom: Recept za kolač s breskvama i sirom
Klet Kozjak u Zagorju: Savršeno odredište za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni
Idila!
Savršena klet u Zagorju: Mjesto za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni
Hotel Stanley u Coloradu, Isijavanje, Stephen King
250 eura na noć
Je li ovo samo dobar marketinški trik ili? Hotel u koji turisti dolaze kako bi "vidjeli" duhove
Od mora do stola: Doživite istarsku gastronomiju kroz autentične radionice u Rovinju
Pokrovitelj Mastercard
Od mora do stola: Doživite istarsku gastronomiju kroz autentične radionice u Rovinju
Snežana Radojičić u Putničkoj klasi: Oko svijeta na dva kotača
Ciklonomad
Obišla je svijet na dva kotača: Snežana Radojičić otkriva kako je godinama živjeti "na cesti"
Tjedni jelovnik fina i brza jela 15. 9. do 21. 9. 2025.
Tjedni jelovnik
Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna
Najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Ogromna zabava!
Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Odaberite stranu
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Jedina konkurencija gulašu: Kako napraviti savršeni pileći paprikaš?
Bez kompliciranja
Jedina konkurencija gulašu: Kako napraviti savršeni pileći paprikaš?
Sjajan ručak ili večera: Gusto varivo od mljevenog mesa i graška koje se jede u Turskoj
Jednostavan recept
Sjajan ručak ili večera: Gusto varivo od mljevenog mesa i graška koje se jede u Turskoj
Indijanska banana u Hrvatskoj
Ljekovito blago
U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Adni (26) je pozlilo na vlastitom vjenčanju: Dva dana nakon je umrla
tuga u susjedstvu
Adni (26) je pozlilo na vlastitom vjenčanju: Umrla je dva dana poslije
U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji
zločinačko udruženje
Velika akcija USKOK-a: Uhićenja na području jedne županije
Drama na nebu: Avion kružio sat vremena iznad aerodroma, pozvana policija, šokirani kapetan: Ovo još nisam doživio
Kaos
Drama na nebu! Avion kružio sat vremena iznad aerodroma, pozvana policija, šokirani kapetan: "Ovo još nisam doživio"
show
Kralj Charles prvi je britanski monarh na rimokatoličkom sprovodu u 400 godina
''Ovo je velik korak...''
Povijesni trenutak na tužnom ispraćaju! Kralj Charles prekršio stoljetnu tradiciju
Jagoda Kumrić i Konstantin Haag odlaze iz ''Kumova''
''Arrivederci...''
Zvijezde Kumova rastužile fanove: ''Vrijeme je za okrenuti novu stranicu...''
Margot Robbie u neobičnoj haljini ukrala svu pozornost na crvenom tepihu
uže ne može biti!
Tijesni korzet stisnuo je atribute najpoznatije plavuše, a dramatični prorezi još su zanimljiviji
zdravlje
Previše ovog vitamina može povećati rizik od raka!
Važna informacija
Previše ovog vitamina može povećati rizik od raka!
Ovo je najbolji kruh za mršavljenje prema nutricionistima!
Ne morate ga se odreći!
Ovo je najbolji kruh za mršavljenje prema nutricionistima!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
zabava
Samo u Dalmaciji! Scena ispred trgovine oduševila društven mreže
Zanimljivo
Samo u Dalmaciji! Scena ispred trgovine oduševila društvene mreže
Bacanje buketa u Hercegovini odlučila odraditi u svoju korist!
Impresivno!
Bacanje buketa u Hercegovini odlučila odraditi u svoju korist!
Ono što su stranci ostavili u zagrebačkom tramvaju oduševilo društvene mreže! To je poštenje
Svaka čast
Ono što su stranci ostavili u zagrebačkom tramvaju oduševilo društvene mreže! To je poštenje
tech
Fascinantna sposobnost 17-godišnjakinje oduševila znanstvenike: Takvih je ljudi tek stotinjak na svijetu
Neki bi joj zavidjeli
U strahu da ne ispadne čudna samo je obitelji priznala što može. Znanstvenici oduševljeni: "Takvih ima samo 100"
Situacija nikad nije bila gora: Profesori tvrde kako su domaće zadaće izgubile svaki smisao
Što napraviti?!
Situacija nikad nije bila gora: Profesori tvrde kako su domaće zadaće izgubile svaki smisao
Ako imate ove modele telefona, možda je vrijeme da ih zamijenite i kupite nove
Vrijeme radi svoje…
Ako imate ove modele telefona, možda je vrijeme da ih zamijenite i kupite nove
sport
Šokantne vijesti za Barcelonu! Katalonci ostali bez Laminea Yamala
neugodno
Šokantne vijesti za Barcelonu! Katalonci ostali bez Laminea Yamala
UFC neugodno iznenadio Antu Deliju! Kako je ovakvo što uopće moguće?
TJEDAN NAKON POBJEDE
UFC neugodno iznenadio Antu Deliju! Kako je ovakvo što uopće moguće?
Netko se zaigrao: Službena stranica SHNL-a objavila da će derbi na Poljudu ovako završiti
neobičan gaf
Netko se zaigrao: Službena stranica SHNL-a objavila da će derbi na Poljudu ovako završiti
tv
MasterChef: Kandidatkinja žiriju zadala pravu mozgalicu! Jeste li znali odgovor?!
ZANIMLJIVO!
Kandidatkinja žiriju MasterChefa zadala pravu mozgalicu! Jeste li znali odgovor?!
MasterChef: Instant burek? Izgleda da je i to moguće, a odsad će ga znati napraviti i chef Goran!
WOW!
Instant burek? Izgleda da je i to moguće, a odsad će ga znati napraviti i chef Goran!
U dobru i zlu: Svi dokazi govore protiv njega, ali hoće li sve priznati?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Svi dokazi govore protiv njega, ali hoće li sve priznati?
putovanja
Tjedni jelovnik fina i brza jela 15. 9. do 21. 9. 2025.
Tjedni jelovnik
Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna
Najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Ogromna zabava!
Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Odaberite stranu
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
novac
Jedan od najluksuznijih hrvatskih hotela sad gradi vile i ekskluzivni klub za članove
Samo za imućne
Jedan od najluksuznijih hrvatskih hotela sad gradi vile i ekskluzivni klub za članove
Zagreb izbacio Kineze s natječaja - autobusi su im bili nekoliko milijuna jeftiniji, ali nisu imali HD monitore
Zagreb izbacio Kineze s natječaja - autobusi su im bili nekoliko milijuna jeftiniji, ali nisu imali HD monitore
Oživljavanje Imunološkog: Priprema se natječaj za pogon u Rugvici vrijedan 40,8 milijuna eura
Lijekovi iz ljudske plazme
Oživljavanje Imunološkog: Priprema se natječaj za pogon u Rugvici vrijedan 40,8 milijuna eura
lifestyle
Zagreb špica: Majica sa simpatičnim natpisom u street style izdanju
BAŠ SIMPATIČNO
"Draga mama"... Majica s porukom nasmijala je žene u centru Zagreba
Lejla Filipović u satenskoj suknji i bijelim tenisicama
TAKO JE KAKO JE
Lejla Filipović: Suknja u kojoj svaka žena izgleda elegantno, čak i kada je upari s tenisicama
Previše ovog vitamina može povećati rizik od raka!
Važna informacija
Previše ovog vitamina može povećati rizik od raka!
sve
Zagreb špica: Majica sa simpatičnim natpisom u street style izdanju
BAŠ SIMPATIČNO
"Draga mama"... Majica s porukom nasmijala je žene u centru Zagreba
Lejla Filipović u satenskoj suknji i bijelim tenisicama
TAKO JE KAKO JE
Lejla Filipović: Suknja u kojoj svaka žena izgleda elegantno, čak i kada je upari s tenisicama
Kralj Charles prvi je britanski monarh na rimokatoličkom sprovodu u 400 godina
''Ovo je velik korak...''
Povijesni trenutak na tužnom ispraćaju! Kralj Charles prekršio stoljetnu tradiciju
Od mora do stola: Doživite istarsku gastronomiju kroz autentične radionice u Rovinju
Pokrovitelj Mastercard

Od mora do stola: Doživite istarsku gastronomiju kroz autentične radionice u Rovinju

Prekrižite klasične vikend-izlete! U Rovinju vas čeka autentična gastroavantura koja spaja more, tradiciju i lokalne okuse. Želite li iskustvo za pamćenje? Evo, stiže! NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Dubravkin put Hrana i piće
    Pokrovitelj Mastercard

    Za sve koje vole istraživati svijet kroz tanjur: Mile Butorac isprobao je jedinstveno iskustvo u Dubravkinu putu

  • Jedi, kupuj, putuj jeftinije: Popusti i ponude koje ne želite propustiti Putovanja
    Pokrovitelj Mastercard

    Jedi, kupuj, putuj jeftinije: Popusti i ponude koje ne želite propustiti

  • Od mora do stola: Doživite istarsku gastronomiju kroz autentične radionice u Rovinju Hrana i piće
    Pokrovitelj Mastercard

    Od mora do stola: Doživite istarsku gastronomiju kroz autentične radionice u Rovinju

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close