Zovu ih Galebovim stijenama, ali i ljudi su dobrodošli 😉 Stjenovita plaža u Puli nedaleko od bivše vojarne na poluotoku Muzilu čeka sve istarske goste i kupače ovoga ljeta, a posebno je popularna među ljubiteljima skakanja s litica, kupanja i ronjenja u špiljama.

Definitivno nije tipična plaža kakvu često imate prilike vidjeti, pa ako ljetujete u Puli, savjetujemo vam da joj posvetite barem dio dana – očarat će vas.

Galebove stijene su zapravo stjenoviti zaljev i dio je uvale Mužilj. Njene stijene su poput ravnih ladica na kojima je ugodno ležati, a zelenilo okolnih borovih šuma pruža i dovoljno hlada pa ovdje možete provesti cijeli dan. U savršeno čisto i tirkizno more možete se spustiti „normalno“, šetnjom po slojevitim stijenama do mora ili – ono što je ovdje najpopularnija opcija – skakanjem sa stijena.

A to nije sve. Možda najbolji dio tek dolazi. Samo minutu hoda dalje nalazi se tzv. špilja Galebijana u kojoj se možete kupati ili čak provesti kajakom.

Čuvari špilje su golubovi, a ne galebovi kako bi se na prvu pomislilo. Pomalo neobično, jer smo navikli poistovjećivati more s galebovima, no upravo zato je i došlo do zbrke u nazivu i stvarnosti. Originalan naziv plaže potječe od talijanske riječi „colomba“, a koja označava goluba. Istrani će vam reći kako svaki pravi Puljanin zna da je riječ o golubovima, no da su ga stranci s vremenom iskrivili. Možda jednog dana i to razriješimo, nakon što se usuglasimo da li je more ili voda.

Kako god bilo, sumnjamo da će to igrati presudnu ulogu u odluci oko kupanja ovdje.

Tirkizni Kotli: Slavna istarska oaza u kojoj za 900 kuna možete unajmiti kućicu za cijeli vikend Kotli, Istra - 5 Kotli, Istra - 4 Kotli, Istra - 3 +1 Kotli, Istra - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju