Kada se pojave topliji dani, od travnja do listopada, Francuzi hrle do Ardèche, rijeke koja vijuga regijom Auvergne-Rhône-Alpes u središnjem dijelu zemlje pa prema jugositoku. Predivna i izrazito čista rijeka s brojnim prirodnim izvorima jedno je od najpopularnijih odredišta za aktivnosti na otvorenom, a diljem svoje dužine ima brojne male plaže, ali i veća kupališta.

Jedan od najljepših dijelova rijeke čine duboki i uski kanjoni Ardèche na jugu Francuske, okruženi spektakularnim liticama i slapovima, a popularan je i Pont d’Arc gdje su se smjestile plaže pod predivnim kamenim svodom koji broji 30 metara visine. Osim kupača, ondje se okupljaju penjači, kao i avanturisti koji najviše vole provesti dan u kajaku. Kupalište Cirque de Gens koje od sunca zaklanja spektakularna litica raj je za posjetitelje koji između plivanja žele istražiti predivnu prirodu pješice.

Zbog svojeg dramatično lijepog krajolika, dijelu Francuske uz rijeku Ardèche tepa se da je europski Grand Canyon, a odlučite li ga posjetiti na prvu će vam biti jasno zašto je to tako. Osim same rijeke i kamenih formacija koje plijene pažnju, pronaći ćete i brojne šumske staze, špilje, kao i utvrde.

Ljeto u Europi: 6 obalnih destinacija s nevjerojatnim plažama La Malagueta Psarou Saint-Tropez +1 Zlatni rat - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju