Ako istražujete saveznu austrijsku državu Vorarlberg, ne propustite posjetiti i Feldkirch. S bloga broganabroad.com donosimo neke savjete kako se najbolje provesti u ovom gradu, pa ako se odlučite na odlazak, bit će vam korisni.

Feldkirch je šarmantan gradić u Vorarlbergu, najzapadnijoj regiji Austrije. Smješten vrlo blizu granice Lihtenštajna i Švicarske, drugi je najveći grad u regiji i odlična baza za istraživanje tog područja.

Datira iz ranog 13. stoljeća, tako da će vas, htjeli vi to ili ne, vratiti u prošlost. Srednjovjekovni stari grad još uvijek čuva puno svog izvornog karaktera i u njemu ćete se osjećati kao da ste zakoračili u bajku.

Kako doći?

Zapravo, vrlo jednostavno. Ako se spremate autom iz primjerice Zagreba, pripremite se na malo dužu vožnju, jer prema Google mapama, udaljenost iznosi oko 750 kilometara, za koje će vam trebati otprilike 8 i pol sati. S druge strane, dobra je opcija i avion Zurich, Innsbruck, Salzburga ili Munchena, najbližih gradova s aerodromom u „okolici“ Feldkircha.

Feldkirch - 3 Feldkirch - 3 (Foto: Getty Images)

Gdje odsjesti?

Kad ste već došli u bajkoviti grad, onda ćete naravno, potražiti i smještaj u opjevanom srednjovjekovnom centru. Tu je hotel Gutwinsky, smješten u prekrasnu zgradu iz 16. stoljeća, a već više od 100 godina njime upravlja ista obitelj. Nalazi se i na perfektnoj lokaciji, u samom centru.

Ako tražite nešto modernije, odlično je rješenje Best Western Premier Central Hotel Leonhard, koji vam nudi i unutarnji bazen za opuštanje, ali i restoran s lokalnim specijalitetima.

Što raditi?

Iako je riječ o relativno malom gradu, nipošto ne znači kako je ovdje dosadno. Uzmite jednu od popularnih tura koje će vas naučiti povijesti grada i uživajte u učenju novih stvari.

S druge strane, ako ste „samostalni“ i niste od organiziranih tura, stari grad jednostavno možete obići i sami, pješice. Naići ćete na mnoge uske uličice i povijesne dragulje. Krenite od dvorca Schattenburg i uživajte. Kad već spominjemo dvorac, svakako obiđite i njega (danas služi kao muzej), a zapamtite da odavde puca i sjajan pogled, pa kad je lijep dan, možete čak u daljini vidjeti Švicarsku i Lihtenštajn!

Od znamenitosti obavezno obiđite i katedralu sv. Nikole. Ovo nije jedna u nizu monumentalnih europskih katedrala, no sjajan je primjer gotičke gradnje i najveća katedrala u ovoj austrijskoj saveznoj državi.

Ima tu još i raznih utvrda, no ima nečeg i za ljubitelje novijih stvari. Inovativni kulturni centar Montforthaus prava je arhitektonska ljepotica, a fasada od drva i stakla daje mu posebnu draž. Ako ga posjetite ljeti, obavezno večerajte na terasi s koje puca pogled na ostatak grada.

U svakom slučaju, ovaj grad nije prevelik, nema previše stanovnika, ali dva, tri dana se isplati provesti u njemu, gubiti se u romantičnim ulicama i uživati u mirnoj idili koju pruža.

Visoka alpska cesta: Istražite spektakularne Alpe u jednodnevnom izletu iz Zagreba Izlet u Austriju - 1 Izlet u Austriju - 3 Izlet u Austriju - 2 +0 Izlet u Austriju - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju