Nazvana po najvišoj planini u Austriji, visoka alpska cesta Grossglockner ima novo iznenađenje iza svakog od svojih 36 zavoja. Ono što počinje kao opušteno putovanje od vidikovca do vidikovca sigurno će se već po dolasku pretvoriti u punu avanturu, ispunjenu superlativima.

Možete odabrati pješačenje kroz zapanjujuće lijepe alpske krajolike; možete posjetiti golema snježna polja glečera usred ljeta; možete osjetiti prskanje najvišeg europskog slapa na svom licu dok istražujete najveći nacionalni park u Austriji. Što god odaberete: imat ćete iskustvo koje će ostati s vama.

Nijedan posjet Visokoj alpskoj cesti Grossglockner nije potpun bez promatranja legendarnih svizaca. U području oko Franz-Josefs-Höhea, obično sramežljivi alpski glodavci toliko su se navikli na turiste da ćete ih gotovo sigurno vidjeti. Postoji čak i restoran “Mankeiwirt” gdje biste se im mogli približiti i bliže – vlasnik ih ovdje rukom podiže i često servira ručak dok mu svizac sjedi na ramenu.

Koliko je ova cesta lijepa, govori i činjenica da su na njoj otac Porschea sa svojim sinom provozali svoje klasike - Porsche 550 Spyders ne bi li uživali u spektakularnim vidicima koji se pružaju s ove planine. I sam dr. Wolfgang Porsche izjavio je da je upravo ovo mjesto na kojem se tradicionalno testiraju Porsche vozila.

Poželite li posjetiti Grossglockner, to možete učiniti vlastitim automobilom, no svakako u tom slučaju odaberite odlazak na barem dva dana. Također, Grossglockner možete istražiti i putem turističkih agencija koje nude jednodnevne izlete iz Zagreba. Ova opcija puno je bolja poželite li vođenu turu kroz ovaj predivan krajolik. Trenutno aktualna ponuda na Crnom jaju donosi vam upravo to – jednodnevni izlet autobusom do Grossglocknera za samo 269 kuna po osobi. U ponudi su tri ponuđena datuma polaska 28, svibnja, 25. lipnja te 23. srpnja. Bilo koji datum odabrali, sigurni smo da će vaše iskustvo biti nezaboravno.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju