Najbolje po ponudi tretmana
Smještena u zgradi s veličanstvenom arhitekturom iz 19. stoljeća kupelj Lukács ima osam bazena, kako vanjskih tako i unutarnjih. Temperatura vode kreće se između 22 i 36 stupnjeva Celzijevih. U ponudi imaju još medicinsku masažu, kupku s ljekovitim blatom, te masažu stopala. Nalaze se u ulici Frankel Leo, radno vrijeme im je od 6 ujutro do 20 sati, a cijena ulaznice je od 56,00 kn ovisno o vrsti usluge koju odaberete.

U gigantskoj zgradi iz sagrađenoj u 1913. godini a smještenoj u samom gradskom parku nalazi se Széchenyi spa. Ovdje ćete naći najtopliju vodu koja doseže do vrelih 76 stupnjeva, a sadrži visoki postotak kalcija, magnezija i hidrogen karbonata koji je dobar za bol u zglobovima, cirkulaciju krvi te za poremećaje živčanog sustava. Ovaj spa u ponudi ima desetak termalnih kupki, tretmane sa slanom termalnom vodom i veliki izbor masaža. Nalazi se u ulici Állatkerti körút 11, rade od 6 do 22 sata, a cijena ulaza je od 79,00 kn.

Najmoderniji spa od svih koje Budimpešta ima za ponuditi. Danubius Health Spa Margitsziget toplice nalaze se na zelenom otoku nasred Dunava nazivom Margaret otok. U ponudi, osim bazena i kupki, imaju i slanu sobu sa soli koja je dovezena iz Mrtvog mora. Veliki niz masaža kao što su Tajlandska, masaža suhim četkama, vrućim kamenjem i primamljiva masaža s vinskom kremom. Dnevna karta uključuje ulazak na bazene, saune te upotrebu fitnes sprava, a početna cijena je 122,00 kuna. Radno vrijeme im je od 6.30 do 21.30.

Najbolje povijesne
Kupanje u termalnim vodama secesijskog Gellert spa usporedivo je s kupanjem u katedrali. Unutarnji bazeni najljepši su u Budimpešti gdje se glavni bazen nalazi ispod veličanstvene staklene kupole prepune secesijskih mozaika i vitraja, a okružen mnogim kipovima. Osim glavnog bazena u ponudi je još osam kupelji između kojih možete birati. Nalazi se u ulici Kelenhegyi, rade od 6.00 do 20 sati, a cijena ulaznice je od 100,00 kn na dalje.

Király ima četiri bazena s temperaturom vode između 26 do 40 stupnjeva. Prva su turska kupelj koju su Turci podigli davne 1565. godine. Turci su izgradili taj kompleks na izvan grada i gradskih izvora termalne vode kako bi si osigurali korištenje istih ako dođe do opsade grada. Infrastruktura je u tipičnom turskom stilu s osmerokutnom staklenom kupolom i osmerokutnim bazenom. Radno vrijeme im je od 9.00 do 20.00 sati a cijena ulaznice je od 60.00 kn.

Izgrađene u 1566. godini, Rudas toplice su najbolje turske od svih toplica u Budimpešti. S osmerokutnim bazenom i kupolom izrađenom od obojenog stakla i s masivnim stupovima. Ovdje postaje veoma živo tijekom vikenda. Kompleks nudi termalne bazene, parne kupelji te saune. Nalaze se na Dobrentei trgu, radno vrijeme im je od 6.00 do 18.00 od ponedjeljka do srijede i od 6.00 do 8.00 od četvrtka do nedjelje. Cijena ulaznice je od 35.00 kn na dalje.

Najbolje za rekreaciju
Dagály je veliki centar koji ima u ponudi deset bazena, uključujući i one s termalnom vodom, whirlpool bazen s vratnom masažom i gejzirima, te 50 metara dug olimpijski bazen. Centar je okružen prekrasnim parkom koji nudi obilje sjene i trave, a u ponudi su još i igrališta za odbojku na pijesku i nogomet. Nalazi se u Népfürdo ulici kbr. 36, radno vrijeme im je od 6.00 do 20.00 sati, a cijena ulaznice je od 50.00 kn.

Najveći kompleks s bazenima za plivanje svakako je u centru Palatinus Beach koji se nalazi na Margaret otoku. U ponudi je desetak bazena, tri s termalnom vodom, jedan ekstra veliki bazen za plivanje, te bazeni s valovima i toboganima. Tu su i stolovi za stolni tenis, trampolini, nogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku, te bogata ponuda brze hrane. Otvoreni su od početka travnja do kraja kolovoza od 9.00 do 19.00 sati, a ulaznica je od 45.00 kuna na dalje.

Najveći sportski bazeni u Mađarskoj imenovani su po svom arhitektu i prvom olimpijskom slavodobitniku Mađarske, Alfréd Hajósu. Ovi bazeni nalaze se na otoku Margaret i tu plivanje postaje stvarno ozbiljno. U ponudi su dva unutarnja bazena, te tri vanjska. Na njima treniraju vaterpolisti, ali i plivači koji se natječu na Olimpijskim igrama. Otvoreni su od 6.00 do 18.00 sati svakodnevno, a cijena ulaznice je 35.00 kn na dalje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju