Isla Mujeres, mjesto na kojem se sastaju Meksički zaljev i Karipsko more, oko 13 kilometara od poluotoma Yucatán. Mjesto čije ime sugerira da se radi o Otoku žena poznato je i po jednom od najpopularnijih smještaja, kući dizajniranoj poput morske školjke.

To se remek-djelo arhitekata koji žive nadomak „školjke“ iznajmljuje po cijeni od oko 1700 kuna, a može se rezervirati za najmanje dvije noći. Gosti dane mogu provoditi uživajući u bazenu i roštilju ili skočiti do plaže, roniti te istraživati otok koji je dugačak sedam kilometara.

Najbliži aerodrom je u Cancúnu, a u dogovoru s domaćinima se može organizirati prijevoz. Vlasnici upozoravaju da oni koji imaju strah od macaklina ne dolaze jer ih ima posvuda. Oni ih tretiraju kao ljubimce koji se vrzmaju uokolo, a ako je sudeći prema talijanskom vjerovanju da idu samo ondje gdje su vlasnici dobri onda nema razloga za strah.

Majanski otok je bio posvećen božici plodnosti, mjeseca i sreće – Ixchel, a na južnoj strani nalazio se njezin hram. Nađeni su ostaci pet majanskih kuća, a jedna od njih je služila kao svjetionik - kroz rupe u zidovima moreplovci su mogli vidjeti svjetlo. 1517. otok je otkrio Francisco Fernández de Córdoba. Prema legendi na otoku je pronašao tek svećenicu i nekoliko žena, a tako je i nastalo ime.

Krf - 2 Putovanja Povoljno u Grčku: Otok savršenih plaža, niskih cijena i ludo dobre hrane

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju