Krf je jedan od najpovoljnijih grčkih otoka, a odlučite li se na niskobudžetni let na raspolaganju je Ryanair s kojim se direktno leti iz Venecije, a Wizzair ide iz Budimpešte. Taj najsjeverniji grčki otok odvojen od Albanije tjesnacem dom je prekrasnim plažama i zelenilu zahvaljujući povremenim obilnim kišama.

Ugodnija klima i povoljnije cijene smještaja razlog su zbog kojeg se sve više turista odlučuje na ljetovanju od kasnog svibnja ili rujna jer vrijeme dopušta cjelodnevno istraživanje otoka, ali i neumorno kupanje na prekrasnim plažama.

Krf je poznat po maslinama, maslinovom ulju i finoj mediteranskoj kuhinji koja obiluje ribom i morskim plodovima, janjetinom, raznovrsnim jelima od povrća te odličnom sirevima.   

UNESCO je na svoj popis uvrstio Stari grad u gradu Krfu zbog očuvanih povijesnih utvrda u koje su nekoć mogle primiti na tisuće vojnika, kao i labirinta uskih uličica. Središte grada je Spianada, trg kojeg na otoku nazivaju još i Esplanade. Nastao je za vrijeme venecijanske vladavine, da bi ga Francuzi pretvorili u park kakav se zadržao sve do današnjih dana.

Najstariji dio grada, Kampielo oduševljava venecijanskom arhitekturom, a vrijedi razgledati i Artemidin hram, čiji su ostatci vidljivi i danas.

Gradić Sidari nedaleko od grada Krfa jedan je od prirodnih fenomena otoka zahvaljujući Kanalu ljubavi između dvije litice. Neka od omiljenih mjesta su i povijesni gradić Kassiopi, kao i nešto mirniji Paleokastritsa s lijepim uvalama, i brojnim plažama koje je najbolje obići čamcem.  

Krf - 4 Krf - 4 (Foto: Getty Images)

Cijene hostela se kreću od oko 19 eura izvan sezone te udvostručuju tijekom srpnja i kolovoza. Apartmani za dvoje se mogu pronaći za cijenu od oko 40 eura u mirnijim mjesecima.

Ulična hrana poput gyrosa košta nekoliko eura, a bicikli se mogu unajmiti za oko 20 eura. Odlučite li se na smještaj u nekom od manjih mjesta dobro je imati na raspolaganju motor ili automobil jer autobusi ne voze često.

Među omiljenim hostelima na Krfu su Jimmy's Pelekas, Sunrock Backpackers Hostel, Angelica i The Comfy Hostel / Studios gdje se noćenje može pronaći po cijeni od oko 150 kuna. Njihovu ponudu možete pogledati ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju