Klub putnika već treću godinu putuje svijetom zahvaljujući projektu "The Travel House". Putnička kuća je projekt koji se realizira jednom godišnje, svakog ljeta, počevši od 2012. godine. Novcem koji se prikupi, od donacija posjetilaca web sitea Kluba putnika, iznajmi se stan negdje u svijetu, od kojeg se napravi privremenu bazu za istraživanje regije, i u kojoj svatko može boraviti besplatno. Dakle, The tulum!


Cilj putničke kuće je da se putnici iz cijelog svijeta međusobno upoznaju, povežu, razmjene priče i iskustva. To je jedan mali korak ka izgradnji globalne kulture samostalnih, istraživačkih, kreativnih putovanja. Kako bi ovi putnici s idejom ostvarili svoj cilj, trebaju i vašu i našu pomoć. Na vama je da podijelite ovu vijest, ili im donirate neki novčić kako bi ljudi prikupili potrebna sredstva!

U svom prvom izdanju 2012. godine, Putnička kuća je bila u Istanbulu, u Turskoj, 2013. godine u Granadi, u Španjolskoj. Tijekom ta dva ljeta posjetilo ih je ukupno 443 putnika iz 51 zemlje. Ove godine Putnička kuća će biti u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, zemlji koja se nalazi između Crnog i Kaspijskog jezera. Tamo gdje smo onomad izgubili 1:0 i onda im od muke popili sve zalihe vina iz amfore... treba se prisjetiti tih tuluma!

Detaljnije o tome možete pročitati na njihovoj stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju