Vrata hotela su otvorena samo sezonski, tj. samo do travnja, kada se hotel zbog viših temperatura mora zatvoriti. Izgrađen je od preko 1000 tona leda koji je dobiven od rijeke Torne te više od 30.000 tona mješavine leda i snijega, kako bi u konačnici imao 20 ledenih soba (uključujući i namještaj).

Uz sobe za spavanje, hotel ima i osam Snježnih soba (s ugodnom temperaturom od oko 10 stupnjeva), te nekoliko Art Suita (koje su dizajnirali umjetnici iz cijeloga svijeta). Naravno, tu su i dva Delux Suita koji imaju i svoje privatne saune.

Tako u hotelu možete spavati u Frosty Flower Suiteu koji izgleda kao da je pravi mali iglu; Frankenstainom inspiriranoj sobi "It's Alive Suiteu" ili u sobi "Underground on ice" gdje Londonska podzemna željeznica i uzrečica "Mind the gap" dobivaju sasvim novi pojam.

U slučaju da se pitate kako to da se gosti u noći ne smrznu, nemojte brinuti! Svaki gost koji dođe u hotel prolazi kroz obuku preživljavanja gdje ga se nauči kako se prikladno obući i kako složiti krevet uz pomoć arktičkih vreća za spavanje (pa i kako se sljedeće jutro probuditi živ).
U svakom slučaju, sretno i toplo vam bilo!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju