1. Ljubljana
Ljubljana je grad po mjeri čovjeka, i to u punom smislu riječi. Zaputite li se u Ljubljanu nećete ostati razočarani jer upravo ćete tamo otkriti neke od atrakcija kao što su Tromostovje i Ljubljanski grad. Ako ste ljubitelj dobre hrane, vina ili jednostavno želite popiti piće, svakako prošećite uz rijeku Ljubljanicu i otkrijte vrevu grada uz lagane tonove glazbe, koja svaku večer dopire iz brojnih kafića i restorana. Mir, užitak, Europa, jenostavno predivan grad. Još kad ima koncerata u Tivoliju ili Bežankama...

2. Dvorci
Slovenija je poznata po predivnim dvorcima koje možete pronaći gotovo na svakih dvadesetak kilometara. Daleko najpoznatiji je dvorac Predjama koji se nalazi tik do Postojnske jame, a jedan od posjećenijih je i dvorac Bled na predivnom Bledskom jezeru.

3. Julijske Alpe
Slovenske Alpe pravi su mamac za sve ljubitelje prirode i zdravog života. Pružaju brojne mogućnosti za razne sportske i rekreacijske aktivnosti od planinarenja pa do raftinga na rijeci Soči, koja ujedno i izvire u srcu Julijskih Alpa. Tu je i najviši vrh u Sloveniji - Triglav sa svojih 2864 metra nadmorske visine. Da, smije se na vrh, ali nije baš za totalne amatere...

4. Wai Thai, Portorož

Jeste li znali kako se u Sloveniji nalazi jedan od najvećih tajlandskih wellness centara na svijetu izvan Tajlanda? Wai Thai Centar jedan je od najpopularnijih wellness centara u Sloveniji, a nalazi se u sklopu LifeClass Hotels & Spa hotela u Portorožu. Zanimljiva je činjenica kako u Wai Thai centru radi osoblje iz Tajlanda koje pruža zaista nezaboravno wellness iskustvo što će opustiti vaše tijelo, ali i um.

5. Maribor
Maribor je od Zagreba udaljen svega sat vremena vožnje autom, a popularno je vikend odredište za sve ljubitelje kulturnih destinacija. Prije dvije godine Maribor je bio kulturna prijestolnica Europe, a uređenost i izgled grada već na prvu ostavljaju dojam da se radi o gradu u kojem bi svatko s guštom mogao živjeti. U Mariboru se nalazi i najstarija vinova loza na svijetu, koja se može vidjeti ako prošećete po Lentu, dakle, u strogom centru!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju