Samostan San Marco
Samo nekoliko koraka od Akademije nalazi se samostan San Marco, kojeg je u 15. stoljeću dala izgraditi obitelj Medici i u kojem se nalazi jedna od prvih javnih knjižnica na svijetu. U umjetničkom smislu najisplativije je spustiti se u podrume i diviti se umjetnosti u onom obliku iz kojeg je nastala. Fratar koji je nekad obitavao u ovom samostanu bio je strastven umjetnik, kipar i slikar, ali i svestran građevinar. Ovaj samostan danas je muzej i u njemu možete vidjeti prekrasnu arhitekturu, veličanstvene kipove i predivne freske.

Bargello
Bivši zatvor danas posjeduje najveću zbirku skulptura u Firenzi, uključujući i mnoga Michelangelova djela. Pogledajte neka od najranijih djela ovog veličanstvenog umjetnika poput Bacchusa ili Pitti Tonde kako biste dobili uvid u njegov rad prije nego što je stvorio Davida. Muzej je rijetko kad pun i nije potrebna rezervacija za ulazak, a u dvorištu se nalazi prekrasna terasa na kojoj se možete odmoriti i popiti čuvenu talijansku kavu.

Santa Felicita
Odmah nakon Ponte Vecchia, i pomalo skrivena iza Vesari Corridora, nalazi se najstarija crkva u gradu - Santa Felicita. Ova crkva prepuna je freski i murala koji jednostavno ne daju da ni na tren ne spustite glavu.

Palača Davanzati
Jeste li ikad pomislili kako su ljudi živjeli za vrijeme renesanse? U ovoj palači, koja je nakon opsežnog renoviranja otvorena 2012. godine, pruža vam se malen uvid u ondašnji način života bogatih obitelji. Kupaonice, spavaće sobe, velike dvorane, radne sobe, kuhinje, bogato su ukrašene freskama i predmetima koji oživljavaju prostor. Palaču posjetite u prijepodnevnim satima je se nakon 14 sati zatvara. Ne, ne želimo ni pomisliti što se događa nakon toga...

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju