Jedna od najbolji ruta za krstarenje je definitivno Mediteran koji ima toliko gradova i luka za vidjeti da ćete odmah poželjeti popeti se na brod i započeti krstarenje.

Dubrovnik, Hrvatska
Ne nazivaju ga draguljem Jadrana bez razloga. Narančasti grad, kako ga nazivaju zbog krovova, je savršeni spoj svega što Hrvatska obala ima za ponuditi. Prekrasno plavo more, prelijepe plaže, pitoreskni gradovi i autentična mediteranska hrana. Provedite jutro šećući gradskim zidinama, a popodne možete provesti kupajući se na jednoj od plaža. A od hrane preporučujemo da isprobate kako Dubrovčani pripremaju ribu, predobro.

Valencia, Španjolska
Ako pomisao na ležernu siestu i točenje sangrije u potocima u vama budi strast tada je Valencia idealna luka za vas. Provedite svoj dana lutajući ulicama Valencije upijajući prekrasnu arhitekturu i razgovarajući s lokalnim stanovnicima. Svakako posjetiti Plaza Del Mercado, gradsku tržnicu sa širokom ponudom sireva, vina, sušenog mesa, te voća i povrća.

Savona, Italija
Prekrasan mali grad na talijanskoj rivijeri koji nema baš puno toga za ponuditi. Ali to mu ide u prilog. Dok veliki gradovi poput Rima mogu preplašiti turiste koji dolaze samo na jedan dan, ovaj gradić će vas osvojiti svojom veličinom i prekrasnom arhitekturom. Svakako vam preporučamo da popričate sa stanovnicima i posjetite „focaceriu“ te prizalogajite finu pogačicu karakterističnu za talijanske gradove.

Palermo, Italija
Samo jedan dan u Palermu je dovoljan da se zaljubite u njega i njegovu kulturu. Potrošite dan na istraživanje trgova, tržnica i jedinstvene arhitekture na koju su jako utjecali Arapi. Svakako isprobajte arancini, lokalni specijalitet spremljen od riže, mljevenog mesa i krušnih mrvica sve skupa prženo u vrućem ulju.

Katakolon, Grčka
Katakolon je maleno ribarsko selo koje je na putu da postane jedna od najpopularnijih luka na Mediteranu. Ovo selo je savršeno mjesto s kojeg možete krenuti na izlet prema Olimpiji, mjestu gdje se odigrala prva Olimpijada. Potrošite dan na šetnju po lokalitetu koji je uvršten na UNESCO-v popis svjetske baštine, uživajući u prekrasnom pogledu, impresivnim ruševinama i zadivljujućim skulpturama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju