Festival putovanja kontinuirano se razvija iz godine u godinu kroz stvaranje partnerskih odnosa sa povezanim udrugama i događanjima, dodavanjem novih sadržaja. Tradicija, ideja i koncept festivala „Putovanje je znanje“ predstavljaju platformu prepoznatu kao centralno mjesto okupljanja svjetskih putnika i putopisaca, te kao takav postao je jedinstven događaj u ovom dijelu svijeta. To potvrđuje 2500 strastvenih putnika koji su posjetili prošlogodišnji festival. Uz konferenciju poznatih putnika, na izlagačkom dijelu festivalu će se predstaviti mnoge udruge, tvrtke, nakladnici i putopisci, koji će posjetiteljima ponuditi informacije i usluge neophodne za kvalitetnu organizaciju i pripremu putovanja. Uz izložbeni dio tijekom cijelog dana će se održavati tematske radionice, a sve u svrhu pružanja kvalitetnih informacija i motiviranjem mladih.

Udruga „Oko svijeta“, organizator festivala, osnovana je 2009. godine s ciljem okupljanja putnika i promicanja učenja kroz putovanje. Do sada smo uspješno organizirali pet najvećih festivala putovanja u Hrvatskoj. Kroz festivale, mnogi poznati putnici poput Hrvoja Šalkovića, Krešimira Raguža, Jasena Boke, Dvine Meler, Borisa Veličana, Davora Rostuhara, Jasne Ferluge, Mira Aščića, Tomislava Perka, Lea Lemešića, Anje Mutić, Krešimira Raguža, Domagoja Jakopovića – Ribafisha, Roka Kofola, Hrvoja Jurića, Petra Rikića, prof.dr.sc. Darka Prebežca, prof.dr.sc. Velimira Sriće, svojim su savjetima pomogli mnogima da se odvaže i odu na prvo veliko putovanje u vlastitom aranžmanu.

Putujmo zajedno!

PROGRAM FESTIVALA:
10:00 – 19:00 Festival individualnih putovanja
• Štandovi s izlagačima
• Druženja s putopiscima uz potpisivanje knjiga
• Tematske radionice – iskusni svjetski putnici vode vas kroz specifične teme
  10:00 InterRail - putovanje vlakom po Europi
  11.00 Putovanje Afrikom
  12:00 Homeexchange – novi način putovanja
  13.00 Putovanje i volontiranje
  14:00 Couchsurfing - dobrovoljna razmjena kauča
  15.00 I žene putuju
  16:00 Kako jeftino putovati?
  17.00 Tisuću dana ljeta na putu oko svijeta
  18:00 Avanturistička putovanja
  20:00 – 21:30 Konferencija „Putovanje je znanje“

• 15-minutne motivacijske prezentacije poznatih hrvatskih putnika
21:00 – 01:30 After – Party

PREDAVAČI:

Tomislav Perko, Iva Šulentić, Boris Veličan, Hrvoje Jurić, Maja Klarić, Kristijan Grubišić Gruba, Pamela Konjevod, Iva Mihalic, Branko Krčmar, Ivana Pavelić Šprajc, Rok Kofol i Ivica Jujnović.

VIŠE INFORMACIJA NA:
www.putovanje-je-znanje.com
http://www.putovanje-je-znanje.com/
http://www.okosvijeta.hr/

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju