DUOMO

Milanska katedrala ili Duomo, najveća je gotička katedrala na svijetu i najpopularnija atrakcija grada Milana. Gradnja je započeta 1386. godine i trajala skoro 500 godina! Istina, trebalo je vremena da se napravi svih 135 tornjeva i 3.200 statua koje se nalaze na krovu ove fascinantne građevine. Obavezno se popnite na vrh katedrale kako bi uživali u spektakularnom pogledu na grad!

GALERIJA VITTORIJA EMANUELEA II

Poznatije kao 'oktogon' građevina je sa prekrasnim staklenim krovom koji se nadvija nad nisku elegantnih barova, trgovina i restorana. Svaki izlog mora biti u tonu zlatne i crne boje te odiše talijanskim stilom, šarmom i ekskluzivom! Zgrada je završena i posvećena ujedinjenoj Italiji (pod je ukrašen grbovima Torina, Firence, Rima i naravno Milana) 1867. godine i nosi ime prvog talijanskog kralja. Legenda kaže da ako se želite vratiti u Milano, morate stati petom u grb Torina i okrenuti se u smjeru kazaljke na satu. Nalazi se točno između Duoma i La Scale, prema kojoj nastavljamo ovaj članak.

LA SCALA

Ono što je Louvre za muzeje, Copacabana za plaže ili Wembley za nogomet, to je milanska La Scala za operu. Pogledati neku operu u čuvenoj La Scali je vrhunac doživljaja za sve fanove. Ako ste došli u Milano i pomislili da usput pogledate neku operu, zaboravite na taj plan jer se karte za La Scalu čekaju i kupuju mjesecima unaprijed. U slučaju da bi samo malo bacili pogled i vidjeli nešto od prošlosti ove legende, muzej La Scala je otvoren svakog dana od 9 do 17 sati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju