Iako vam ne preporučujemo putovanja u Ukrajinu kao turistu, sve više i više osoba se odlučuje za posjet državi u kojoj bijesni rat, a koja je od popularne turističke destinacije, u proteklih godinu dana, postala jedno od najvećih ratišta na planeti.

Za sve one koji se ipak odluče posjetiti Ukrajinu, savjetujemo da prvo mjesto vašeg planiranja putovanja bude portal visitukraine.today na kojem možete pronaći sve detaljne informacije kako to možete učiniti što sigurnije.

Kako navodi portal visitukraine.today, u Ukrajini je na snazi ratno stanje i obustavljen je zračni promet, no dopušten je ulazak i izlazak stranih državljana kopnom. Kontrolni prijelazi na granici s Poljskom, Slovačkom, Mađarskom, Rumunjskom i Moldavijom otvoreni su i sigurni. Kontrolne točke s Rusijom, Bjelorusijom i Pridnjestrovljem su zatvorene. Što bi značilo da ako poželite do Ukrajine, morate prvo dobro isplanirati svoju rutu, za koju preporučujemo da ide preko Mađarske.

Za ulazak u državu potrebna vam je putovnica, COVID certifikat ili potvrda o cijepljenu protiv COVID-a te ispunjeni obrasci koje podnosite putem stranice visitukraine.today. Također, biti će vam potrebno i zdravstveno osiguranje koje pokriva liječenje protiv COVID-a 19.

Kao turist, morati ćete dokazati i razlog vašeg dolaska. Ako je razlog turizam, tada morate priložiti potvrdu rezervacije smještaja u hotelu ili apartmanu ili pozivnicu za događaj, ako planirate posjetiti seminare ili kongrese u Ukrajini.

Portal visitukraine.today kaže: „Danas je premalo pozitivnih vijesti u informacijskom prostoru. Stoga je sada posebno važno popularizirati Ukrajinu u svijetu kao atraktivnu, prijateljsku, fantastičnu, posebnu zemlju, sa zabavom za svačiji ukus, jedinstvenim lokacijama i atrakcijama, nezaboravnim krajolicima, cool događajima, ukusnim jelima i koristiti sve moguće metode i alate za ovo. Stoga slobodno planirajte putovanje u Ukrajinu i po Ukrajini – zemlja je otvorena i sigurna za turiste.“

Naravno, držite se zdravog razuma i nemojte odlaziti na opasna područja. Samo vi možete odlučiti želite li zaista riskirati i istražiti Ukrajinu danas. U svakom slučaju, sigurni smo da ćete susresti mnogo novih ljudi s različitim pričama, okusiti neka odlična lokalna jela te posjetiti brojna turistička mjesta koja zaista vrijedi vidjeti, a nadamo se da će predivnom Ukrajinom što prije zavladati mir!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju