Detour Discotheque je pop-up noćni klub koji donosi dobru glazbu u udaljene i prekrasne dijelove svijeta. U 2022. godini nakratko je bio otvoren u malenom ribarskom selu Thingeyri na Islandu, ove godine gostovao je na otoku Coll u Škotskoj, a 2024. „popet“ će se na vrh planine. Točnije, dolazi u švicarske Alpe.

Detour Discotheque će od 10. do 12. svibnja 2024. godine biti otvoren u dolini Lauterbrunnena koje izgleda kao kulisa nekog romantičnog filma – okružen visokim planinskim vrhovima, mnogobrojnim vodopadima i zelenilom.

Uzbudljivi glazbeni projekt DJ-a i novinara Jonnyja Ensalla gostovat će na tri planinske lokacije. 10. svibnja 2024. partijat će se na ogromnoj terasi kod planinskog vrha Birg koji se izdiže na 2684 metara nadmorske visine.

Restoran Piz Gloria će biti transformiran u najvišu diskoteku u Europi u svibnju 2024. godine Restoran Piz Gloria će biti transformiran u najvišu diskoteku u Europi u svibnju 2024. godine (Foto: Shutterstock)

Dan kasnije diskoteka će biti otvorena na vrhu Shilthorn u restoranu Piz Gloria koja se izdiže na 2970 metara te tako postati najviši noćni klub u Europi, ili barem tako tvrdi magazine TimeOut.

Riječ je mjestu sa spektakularnim vidicima koje je dobro poznato među ljubiteljima serijala o agentu Jamesu Bondu budući da je ovdje sniman film U službi Njezina Visočanstva iz 1969. godine.

Detour Discotheque zaokružuje švicarsku pustolovinu u dvorani Trinkhall am Kleinen Rugen u Interlakenu opuštenim sessionom.

Ulaznica za trodnevni događaj može se kupiti po cijeni od oko 313 eura na službenim stranicama Detour Discothequea, a uključuje i propusnice za žičaru uz koje će lakše biti stići na najvišu diskoteku u Europi.

Planinski raj na 1638 metara nadmorske visine do kojeg je zabranjeno doći autom Mürren, Švicarska - 5 Mürren, Švicarska - 1 Mürren, Švicarska - 2 +1 Mürren, Švicarska - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju