1. Jungfraujoch
Jungfraujoch je jedno od najljepših mjesta u Švicarskoj, a nazivaju ga još i Vrhom Europe. Riječ je o planinskom vrhuncu u Bernskim Alpama koji se izdiže na 4158 metara. Na visini od 3454 metara tu ćete naći najvišu europsku željezničku postaju.

2. Lauterbrunnen
Mnogi nazivaju Lauterbrunnen najljepšim selom Švicarske. Smješteno je u istomenoj dolini, a okruženo je dramatičnim liticama, kao i 300 metara visokim slapom Staubbach.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Najveća evakuacija svih vremena u Švicarskoj: Stanovnici moraju napustiti svoje domove na deset godina

3. Ženevsko jezero
Za mnoge je Ženevsko jezero najpoznatije mjesto Švicarske te ujedno i jedno od najposjećenijih. Ovo ledenjačko jezero ima prosječnu dubinu od 150 metara, a u njegovom sklopu nalazi se i slavna fontana Jet d’Eau.

4. Interlaken
Između jezera Brienz i Thun smjestio se šarmantni gradić Interlaken. Preko zime on je skijaška i snowboard meka, dok se u toplijem dijelu godine ovdje turisti bave nizom zabavnih aktivnosti od kajakaštva do paraglidinga.

5. Matterhorn
Matterhorn je jedan od najprepoznatljivijih simbola Švicarske, te je definitivno jedno od najpitoresknijih mjesta u ovoj europskoj državi. Riječ je o planini u Alpama na granici Švicarske i Italije, a koja se izdiže na 4478 metara visine.

Slika nije dostupna Zanimljivosti 12 puta veća od Crvenog spusta na Sljemenu! Najduža staza za sanjkanje na svijetu

6. Jezero Lugano
Jezero Lugano ponos je najjužnijeg švicarskog kantona Ticina na granici s Italijom. Obavezno unajmite brod i provozajte se ovim nestvarnim krajolicima. Osim prekrasne prirode, ovdje vas očekuje i izvrsna hrana začinjena domaćim smokvama i citrusnim voćem.

7. Luzern
Nanese li vas put prema Švicarskoj – nemojte zaobići Luzern. Ovaj srednjevojekovni grad u srednjoj Švicarskoj okružen je čarobnim planinama, te prepun povijesnih zgrada. Obavezno razgledajte i most Kappelbrücke, koji se smatra najstarijim natkrivenim mostom na svijetu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju