JetBlue i nije baš bio oduševljen s postojećim sustavom interneta koji je signal odašiljao sa zemlje, a kojeg koriste gotovo sve zrakoplovne kompanije u Sjedinjenim Američkim državama. Razlog tome je što se prilikom povezivanja velikog broja putnika, Internet veza jednostavno usporava do maksimuma.

To nije zaustavilo JetBlue pri svojim pokušajima. Kako je JetBlue kompanija koja je svojim putnicima već osigurala live prijenos vlastitog televizijskog programa, ovo se činilo kao mali task za odraditi. Prva stvar koju je bilo potrebno učiniti je lansiranje vlastitog satelita koji će omogućavati komunikaciju. Kompanija je na to čekala nekoliko godina, no satelit je danas visoko na nebu.

Nakon satelita, druga najveća prepreka je bila modifikacija zrakoplova kako bi se uskladila s novom tehnologijom. Kako taj proces zahtjeva razno-razna odobrenja od više strana, to je potrajalo nekoliko godina. Zašto? Iz jednostavnog razloga. Prije nego li FAA (Federal Aviation Administration) odobri bilo kakve izmjene na zrakoplovu, potrebno je dokazati da se zbog tih modifikacija avion neće srušiti na zemlju.

Konačno su sve prepreke riješene, te je sada samo pitanje vremena kada će sve više aviokompanija imati uslugu brzog interneta, a prema nekim procjenama to bi se moglo dogoditi u sljedećih 12 mjeseci.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju