Šoping je mnogima visoko na listi prioriteta kada se nađu u nekoj stranoj zemlji na odmoru, a pogotovo ako je riječ o kupovini u dizajnerskoj trgovini koja nije dostupna u mjestu prebivališta.

Zanimljivo je da je velik broj ljudi spreman prijeći veliku kilometražu kako bi posjetio trgovinu talijanske modne kuće Prada „usred ničega“ u Sjedinjenim Američkim Državama, iako se u nju ne može ući niti ništa kupiti.

Slab City - 4 Putovanja Posljednji slobodni grad: Policija ih ne posjećuje, sve razmirice rješavaju sami

Riječ je zapravo o umjetničkoj instalaciji Michaela Elmgreena i Ingara Dragseta u obliku trgovine Prada koja je postavljena u listopadu 2005. godine u pustinji Chihuahuan u zapadnom dijelu Teksasa u blizini grada Marfa.

Prada Marfa ima izlog sa cipelama i torbicama ove modne kuće koje potječu iz kolekcije iz 2005. godine, ali one se ne mogu isprobati bez vandalizma. Neki su pokušali devastirati instalaciju, i za to su bili kažnjeni na sudu.

Lažna trgovina je originalno postavljena kao izraz bunta protiv komercijalizacije američkih gradova i trebala je biti prepuštena prirodnom procesu propadanja uslijed proteka vremena.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Mogu li otoci plutati po vodi? Ove oaze zelenila upravo to i čine

No njezina velika popularnost među ljudima željnima fotografije za društvene mreže nagnala je lokalne vlasti da je opreme sigurnosnim sustavom i redovito održavaju.

Ovo je samo jedan u nizu neobičnih turističkih atrakcija koje se nalaze „usred ničega“, a koje privlače turiste bez obzira na geografsku lokaciju. Više bizarnih atrakcija pronađite u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Simbol ljudske ranjivosti: Ogromna skulptura koja je niknula usred pustinje nosi važnu poruku +0 Atacama

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju