Bikademy je jedinstveni hrvatski proizvod namijenjen svima koji bicikliraju i pritom se odlično zabavljaju, istražuju destinacije i njihove zanimljivosti. Sve što je potrebno za avanturu je bicikl i dobra (internetska) veza da bi postao uspješan Bikademy Student i osvojio  biciklističke nagrade. Studiji predstavljaju pojedinu regiju, županiju ili grad, a najnoviji među njima su Križevci, koji vodi Studente kroz izvanrednu prirodu Kalničkog prigorja, kao i kulturnu baštinu tog kraja. Uz sam grad, Studij Križevci sadrži još pet Ispita: Stare obreške klijeti, jezera Čabraji i Kapela Ravenska, Stari grad Kalnik i Gornju Rijeku.

Mnogi Križevce znaju kao “vrata Prigorja” pa je kampanja prigodno nazvana “Gates to the Adventures”.

"Bikademy je inovativni cikloturistički koncept koji, baš poput formalne akademije ima Studente, Studije i Ispite. U besplatnoj Bikademy aplikaciji potrebno je izabrati Studij - regiju ili grad, te biciklirati do Ispita - lokacija unutar Studija. Ispiti su ne samo poznate kulturne i prirodne znamenitosti, nego i skriveni dragulji koje vrijedi otkriti. Za položiti Studij i osvojiti nagradu potrebno je napraviti check-in u aplikaciji kod zadanih Ispita unutar odabranog Studija. Ispiti se mogu probiciklirati tijekom više dana i redoslijedom po želji Studenta“, objašnjava Bikademy.

Bikademy - 5 Bikademy - 5 (Foto: Bikademy)

Bikademy je dostupan diljem Hrvatske - u pet slavonskih županija, Istri, Zagrebu, Šibeniku, Rabu i na otoku Pagu.

"Misija nam je motivirati ljude na istraživanje kulturne i prirodne baštine biciklom te istovremeno promovirati destinacije kao poželjne za cikloturiste. Kalničko prigorje je idealna destinacija za bicikliranje, a pogotovo u ranu jesen i proljeće“, kaže Krešimir Herceg, vlasnik Bikademyja.

"Sve više biciklista i cikloturista posjećuje naš kraj, a ovakve interaktivne inicijative poput Bikademyja omogućuju nam daljnje pozicioniranje kod sportaša i rekreativaca koji vole putovati. Strateški smo orijentirani prema razvoju aktivnog turizma u čemu nam pomaže i suradnja s Bikademyjem", dodala je Olinka Gjigaš, direktorica Turističke zajednice grada Križevaca. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju