Arhitekti Otto Nagel i Karl Schmalhofe zaslužni su za najljepši bazen u Beču, pa možda i u čitavoj Austriji. Dok ga nisu prestigli veći, Amalienbad je s kapacitetom za 1300 ljudi bio najveći. Osim toga, jedan je od najstarijih u gradu, a zahvaljujući raskošnim recesijskim ukrasima dostojan je i kraljeva.

Tijekom zime Bečanima je Amalienbad omiljeno mjesto za rekreaciju, a turiste često zbunjuje to što ne mogu "od prve" pronaći ulaz u kompleks jer očekuju velebno pročelje. Pogled na vrata u zgradu na broju 23 Reumannplatza ničime ne odaje kakva se divota nalazi unutra.

Poseban je doživljaj plivati na leđima i promatrati umjetničke murale vestibula. Veličanstvenost prostora leži i u visokim stropovima koji se uzdižu na impozantnih 14 metara visine.

Nekoć se u zgradi moglo samo uživati u plivanju, ali danas se u Amalienbad odlazi na ljekovite kupke, saunu, ali i kavu, ručak ili frizuru. S toliko sadržaja nije problem provesti i cijeli dan u jednom od najljepših bečkih bazena.

Za radno vrijeme najbolje je posjetiti službenu stranicu jer varira, ovisno o danu u tjednu. Srijedom, četvrtkom i petkom radi dulje, od 7 do 21:30, a ostalim danima otvoren je do 18 odnosno 20 sati.

10 slavnih turističkih atrakcija koje u stvarnosti ne izgledaju kao na razglednicama Manneken pis Manneken pis Mona Lisa +14 Mona Lisa

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju