1. Pazite da je ruksak dovoljno velik!
Kada kupujete ruksake, radite to prema zapremini. Postoje oni od 40 litara, koji su nešto manji, te kad se napune laganiji za prenošenje, dok s druge strane, ukoliko planirate višednevno putovanje, sa šatorima, vrećama za spavanje te opremom za kuhanje - postoje oni veći od 110 l. Nemojte kupovati preveliki ruksak ako mislite da ga nećete moći nositi i po nekoliko sati.

2. Kvaliteta izrade!
Iako su kvalitetniji ruksaci nešto skuplji, postoji dobar razlog za to. Kvaliteta izrade neće dopustiti da vam na sred vaše avanture pukne naramenica ili se ruksak pod težinom tereta jednostavno raspadne. Kvalitetni i dobri ruksaci kreću se od 400 – 2000kn, ovisno o zapremnini. Koliko para toliko muzike!

3. Starost
Pogledajte je li ruksak koji kupujete noviji model, jer često se kod izrade novijih ruksaka, ne gleda samo na dizajn, već i na zdravlje. Ruksak mora biti siguran i ergonomski prilagođen vašoj kralježnici. Stoga se dobro raspitajte koje su mogućnosti prilagođavanja ruksaka vama osobno.

4. Dodatak
Uz ruksak, preporučamo vam da nabavite dodatnu torbicu, tzv. „pederušu“, u koju ćete staviti stvari koje su vam najpotrebnije. Ukoliko ćete najvažnije stvari imati uvijek pri ruci, tada nećete morati skidati ruksak svako malo, ili pak gnjaviti nekog od vaših prijatelja da uzme nešto umjesto vas.

Planirate li duži put s puno hodanja, nakon karte, odabir ruksaka je na drugome mjestu. Neka vam putovanje bude užitak, a ne muka,  sretno!

Saša Vugrinec
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju