Kako prenosi Lonely Planet, australski avioprijevoznik Qantas proglašen je najsigurnijom aviokompanijom od AirlineRatings, vodeće web stranice koja se bavi pregledom sigurnosti zrakoplovnih tvrtki. Qantas ovo priznanje dobiva već treću godinu zaredom. U svom godišnjem pregledu, stranica je navela 20 najsigurnijih zračnih prijevoznika, a ove godine je uračunat i faktor zaštite od koronavirusa.

Prilikom odabira, uzeti su mnogi čimbenici, a neki od njih su starost flote, financijska stabilnost, rezultati poslovanja, obuka pilota i kultura osoblja. Nakon Australaca, na drugom mjestu se našao Qatar Airways, a „bronca“ je pripala kompanija Air New Zealand. U prvih deset još su se našli, redom; Singapore Airlines, Emirates, EVA Air, Etihad Airways, Alaska Airlines, Cathay Pacific Airways i British Airways.

„Australski Qantas prepoznat je kao najiskusnija zrakoplovna tvrtka svijeta“ – pojasnio je rezultate Geoffrey Thomas, glavni urednik stranice AirlineRatings. Dodao je i kako je Qantas bio među vodećim tvrtkama u svakom velikom operativnom napretku u zadnjih 60 godina i nije imao smrtnih slučajeva u eri mlaznih zrakoplova. Posebno su pohvaljeni i za ponašanje prema pilotima, koji se vraćaju na posao nakon što su prebolili koronavirus.

Ove godine, posebno se ocjenjivao i protokol koji se tiče COVIDA-19, i to u nizu mjera – podaci na web stranicama aviokompanija, pružanje zaštitnih maski, posluživanje obroka, dubinsko čišćenje zrakoplova, osiguranje sredstava za dezinfekciju...

U svakom slučaju, ako letite s bilo kojom od nabrojanih kompanija, ne trebate očekivati nikakve probleme.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju