Turska je puna iznenađenja, a jedno od njih je Akyaka na jugozapadu Turske. Malo mjesto kroz koje teče tirkizna rijeka Azmak zaštićeno je područje na žive brojne životinjske i biljne vrste nalazi se na samome kraju dubokog zaljeva Gokova, uz plodnu ravnicu. Nedaleko je i Marmaris, popularno turističko odredište. Samo putovanje do zaljeva nudi spektakularne poglede na zaljev, sve do Kosa, s borovim šumama i padinama koje se uzdižu nad rijekom.

Posjetitelji u taj kraj Turske dolaze zbog krstarenja prilikom kojeg se jasno mogu vidjeti riječni stanovnici koji se vrzmaju na dnu i bore sa snažnom strujom, ali i istraživanja lijepog Akayaka, guštanja u nekom od restorana na vodi uz riblje specijalitete s pogledom na guske i patke. Poseban je osjećaj sjediti na drvenim terasama tik do tirkizne vode.

Za istraživanje lokalne hrane odlična je i gradska tržnica na kojoj se prodaju domaće pite od sira i špinata te turske palačinke (gozleme) uz koje najbolje paše osvježavajući napitak od jogurta, ayran. Paragliding, vožnja kajacima i čamcima, kao i surfanje također su neke od omiljenih aktivnosti u Akyaki. Zapadno od Akyake protežu se guste šume u kojima se može kampirati, a pronaći se mogu i osamljena mjesta za kupanje ili šetnju.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju