Kad bolje razmislimo, špilje su zapravo prilično dobra mjesta za život. Prirodno topla zimi i hladna ljeti, a ujedno i vrlo ekološki prihvatljiva. Kako piše portal Timeout, u Španjolskoj postoje tisuće ljudi koji još uvijek žive u špiljama; nazivaju se trogloditi, a neki od njihovih domova u špiljama doista su vrlo, vrlo otmjeni i definitivno su odmakli daleko od pojma špilje koja nam svima padne na pamet.

Ako ste se ikada željeli vratiti svojim korijenima pećinskih ljudi, evo vam prilike. Airbnb pod nazivom "Cuevas Almagruz" nudi gostima priliku da žive životom troglodita i ostanu u masivnoj, drevnoj špilji u selu Purullena u provinciji Granadi (Andaluzija), na jugu Španjolske.

Ipak, prije nego pomislite na vlažnu staru špilju, reći ćemo kako ste jako daleko od istine. Opremljena lijepim namještajem, raskošnim salonima, pa čak i golemim vanjskim bazenom, Almagruz je vila u kojoj ćete uživati na najjače.

Zaboravite i kuhanje uz logorsku vatru, kamenje umjesto jastuka i društvenu izolaciju: ovo mjesto ima potpuno opremljenu kuhinju, krevete s elegantnom posteljinom i naravno, Wi - Fi. I lokacije špilje je sjajna, jer se u blizini nalaze „prave“ špilje koje možete istraživati.

Cijene, suprotno očekivanjima, i više su nego korektne. Kreću se od 700 kuna za noć, a ako želite saznati više o smještaju, kliknite na sljedeći link i vidite u kojem je terminu kuća, tj. špilja – dostupna.

Najviši vrh Španjolske: Na otoku vječnog proljeća, vulkana i savršene hrane Tenerife - 1 Tenerife - 2 Tenerife - 3 +1 Tenerife - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju