Svake godine internetski portal Travel + Leisure u suradnji sa svojim čitateljima radi ljestvicu najboljih svjetskih destinacija. Anketa World’s Best Awards uključuje sve od najboljih gradova svijeta, preko hotela i poželjnih kruzera do najboljih otoka po pojedinim kontinentima.

Na temelju svojih iskustava u pojedinoj zemlji, ponude hrane i pića, prirodnih ljepota, ali i ljubaznosti domaćeg stanovništva, čitatelji biraju najbolje. U 2019. godini Hrvatska je ušla u prestižno društvo u kategoriji jednog od najboljih otoka u Europi.

Milan Marijanac Putovanja Podijeljeni mediteranski otok: Milanov komadić raja koji se mora posjetiti barem jedanput u životu

Čitatelji Travel + Leisurea najboljim su proglasili grčki Milos iz otočne skupine Cikladi. Riječ je o otoku u Egejskom moru površine 151 četvornog kilometara na kojem je pronađena slavna statua Miloske Venere.

Milos oduševljava prekrasnim pješčanim plažama, prelijepim tirkiznim morem i drugim prirodnim ljepotama, te dugom poviješću. Ono najbolje? Na njemu nema velikih gužvi kao na drugim razvikanijim odredištima u Grčkoj.

U top 15 najboljih otoka Europe našla su se još tri grčka mjesta – Kreta, Par i Santorini, a četiri predstavnika ima i Italija (Sicilija na 6. mjestu, Sardinija na 9. mjestu, Liparski otoci na 10. mjestu te Ischia na 11. mjestu).

Po dva predstanika imaju Portugal i Škotska, a po jedan Španjolska, Malta i Hrvatska. U Lijepoj Našoj izdvojen je Hvar i otoci srednje Dalmacije.

U nastavku teksta pogledajte popis 15 najboljih europskih otoka prema mišljenju čitatelja portala Travel + Leisure.

1.Milos, Grčka
2. Kreta, Grčka
3. Azori, Portugal
4. Par, Grčka
5. Santorini, Grčka
6. Sicilija, Italija
7. Hvar i otoci srednje Dalmacije, Hrvatska
8. Madeira, Portugal
9. Sardinija, Italija
10. Liparski otoci, Italija
11. Ischia, Italija
12. Mallorca, Španjolska
13. Otok Skye i Hebridi, Škotska
14. Malta
15. Otočje Orkney, Škotska

Dobro došli u Republiku Broč: 10 najljepših plaža na prekrasnom Braču +0 Najljepših 10 plaža otoka Brača

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju