Znate što je sjajno prilikom putovanja? Mogućnost uživanja u sjajnoj hrani i pićima diljem planete! Znate što također nije sjajno? Što sve to iziskuje i dosta novaca!

Naravno, situacija se posve drukčija ako imate prilično dubok džep ili putujete negdje gdje su troškovi života niski. No ipak, ovdje ne računamo na takvu opciju, pa ako želite ipak ne bankrotirati i ne imati za sljedeće putovanje, uvažite barem neki od ovih savjeta objavljenih na portalu BuzzFeed...

1. Spakirajte svoju hranu za aerodrom

Poznato je kako je na aerodromima sve znatno kuplje, pa tako i hrana, te ćete nekad i obični sendvič s tunjevinom platiti 50 ili više kuna. S druge strane, iako naravno, postoje znatna ograničenja, možete kasnije proći check – in, a sebi uštedjeti nepotreban trošak.

2. Držite se „pravila jednog obroka“

Hrana je velika stavka kod putovanja, te naravno da nećete ne jesti. No, ono na što se odnosi ovo pravilo jest da ne jedete vani doručak, ručak i večeru. Da, bit će fino, ali ako „smažete“ tek jedan obrok, budžet će vam biti znatno bogatiji.

3. Kad dođe vrijeme deserta, stavite sami sebi „rampu“

Naravno, ne morate sebi uskratiti slatko, no zapitajte se je li baš nužno pojesti ukusni mousse za 60 kuna. Nešto slatko radije potražite na drugom mjestu, ima mnoštvo finih kupovnih slastica koje koštaju triput manje.

4. Doručkujte u „supermarketu“

Mnogi kažu kako je doručak najvažniji obrok dana. Kako za početak dana većina ljudi ne jede kuhani obrok, jednostavno se opskrbite u lokalnom marketu i kupite jabuke, jogurt, pahuljice te se zagrijte za dan razgledavanja.

5. Birajte street food umjesto finih restorana

U trenutku kad sjednete u restoran, vaš je obrok postao mnogo skuplji, a ovisi u kojoj se zemlji nalazite, moguće je i da ćete na cijene ispisane u meniju, trebati svakako ostaviti i napojnicu. S druge strane, sjedenje ispred malog „štanda“ na ulici također ima svoje prednosti, a hrana u nekima je odavno toliko ukusna da su postali poznati već diljem svijeta.

6. Napravite piknik

Umjesto sjedenja za finim bijelim stolom, opskrbite se, nabavite dekicu i napravite piknik. Pridružite se ekipi u blizini Eiffela, ili se zaputite u Central Park. Ne samo da je isto romantično, već možete jesti vani, promatrati ljude i držati budžet pod kontrolom.

7. Ako ste smješteni u nekom apartmanu – kuhajte

Ako pokušavate uštedjeti na hrani, obavezno iznajmite apartman koji ima kuhinju. Za doslovno 20 – ak kuna možete napraviti nekakvu tjesteninu i biti zadovoljni kad pogledate koliko ste uspjeli uštedjeti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju