Kad vrijeme kod kuće postane hladno, pomisao na tjedan ili dva putovanja, brčkanje u moru i izležavanje na plaži na toplom suncu dovoljna je da bilo tko od nas posegne za računalom kako bi potražio ponudu za zimski sunčani odmor. Ali gdje se možete uputiti na zajamčeno zimsko sunce? Bilo da idete na odmor s uplaćenim paket aranžmanom ili se odlučite za DIY ponudu leta i smještaja, donosimo vam nekoliko destinacija o kojima morate razmisliti ove zime.

Maldivi

Prosječna zimska temperatura: 27

Uz obilje sunca koje je stalno dostupno, svako doba godine odlično je za odmor na Maldivima. Ipak, europska zima predstavlja posebno pogodno vrijeme za odlazak na ovaj besprijekorni arhipelag u Indijskom oceanu. Ovdje ćete pronaći mnoštvo otoka koji donose plaže od bijelog pijeska, prepune palmi. Maldivi su idealni za ronjenja, a za aktivni odmor možete odabrati sto stvari, poput poput joge, ronjenja i vožnje kanuom.

Zanzibar, Tanzanija

Prosječna zimska temperatura: 27

Jedini na listi smješten južnije od ekvatora. Tropska klima Zanzibara uključuje kratku sušnu sezonu u siječnju i veljači, dok je preostali dio godine sasvim prigodan za posjet ovom otoku. Dok ostavljate vremena za istraživanje arhitekture i mirišljavih uličica Stone Towna, starog dijela najvećeg grada Zanzibara (koji se isto tako zove Zanzibar), uglavnom ćete htjeti provesti sunčane dane uživajući na otočkim plažama na kojima ćete pronaći kristalno bistro more. Odlučite li se za Zanzibar, pročitajte naš članak u kojem donosimo najbolje od Zanzibara.

Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Prosječna zimska temperatura:19

Uz temperature koje ljeti prelaze 40 stupnjeva, zima je definitivno najbolje vrijeme za posjet najglamuroznijem gradu Bliskog istoka. Izleti u Dubaiju mogu uključivati vožnju brodom duž Dubai Creeka, fotografiranje sa 125. kata Burj Khalife koja obara rekorde ili uzbuđenja unutar IMG Worlds of Adventure. Ne propustite trgovačke centre, kao i brojne pješčane plaže duž umjetnih otoka koji oduzimaju dah.

Barbados

Prosječna zimska temperatura: 26

“Beach, eat, drink, dance, repeat.” Tako Rihanna, ni manje ni više službena turistička ambasadorica, opisuje svoj idealan dan na Barbadosu. No, iako netaknute plaže, prodorna narodna kuhinja i živahni rum barovi na glamuroznoj zapadnoj obali uvelike omogućuju sve to, Barbados donosi puno više. Divlji, mirniji istok stvoren je za surfere, dok ronioci mogu plivati uz kornjače; u unutrašnjosti vrebaju raskošni vrtovi i intrigantni obilasci plantaža šećera.

Otoci San Blas, Panama

Prosječna zimska temperatura: 26

Smješten 10 kilometara od sjeveroistočne obale Paname, ovaj karipski arhipelag uživa zaštićeni status dekretom svog autohtonog, autonomnog naroda Guna. Ovdje nema luksuznih hotela za masovni turizam, već ćete ovdje naići na kolibe i viseće mreže koje su dio jednostavne atmosfere. Arhipelag ima oko 365 otoka, dovoljno da svaki dan obiđete jedan, poželite li ovdje ipak ostati duže od tjedan dana.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju