Iako se obično sjetimo Japana kad je riječ o neobičnim zemljama, postoje i druge države koje mogu stati na njegovo mjesto. Jedna od njih je i Južna Koreja, a za početak, recimo da vam ovdje sigurno ne treba wi – fi jer je on dostupan svugdje! No, zavirimo i u ostalih 10 zanimljivosti iz ove daleke zemlje koje donosi portal Brightside...

1. Kafići i šatori u kojima vam proriču budućnost nalaze se svugdje uokolo zemlje, što izgleda prilično bizarno.

2. Hot dog sushi prilično je popularno jelo u ovoj zemlji. Radi se zapravo o standardnom sushiju, no uz njega se poslužuju – senf i kečap.

3. Umjesto naslanjanja na zidove, ovdje ljudi čekaju metro na drukčiji način. Naime, ovdje je popularno čučnuti.

4. Djeca se od malena uče važnosti higijene, a posebno bitno mjesto zauzima pranje zubi. Naime, ovdje se zubi peru 3 puta dnevno, svaki put po 3 minute, te 3 minute nakon jela.

5. S obzirom da Koreanci rade nekad od jutra do mraka, nemojte se iznenaditi ako vidite prodavača na tržnici kako je odlučio ubiti oko između prodavanja voćki, ili biznismena koji navečer spava u metrou.

6. Svi taksiji nisu isti, odnosno, ne govore svi u njima engleski. Kako bi se takve situacije izbjegle, bitno je da pratite boje taksija, jer po njima znate pričaju li vozači engleski ili ne.

7. Ukoliko ovdje nekom poklonite toaletni papir, ta osoba se neće naljutiti. Koreanci jednostavno vole praktične darove.

8. Ukoliko dođete u neki mali restoran i zatražite meni, nemojte se šokirati kad vam konobar kaže kako menija nema. Naime, mnogi mali restorani poslužuju tek jedno jelo koje su izvježbali do savršenstva.

9. Iako su ovdje ludi za video igricama, zakoni su i više no jasni. Djeca mlađa od 16 ne smiju igrati igrice od ponoći pa do 6 ujutro.

10. Iako biciklizam nije prva stvar koja vam padne na pamet kad pričamo o Sjevernoj Koreji, u infrastrukturu se itekako ulaže. Staza između gradova Daejeon i Sejong prekrivena je solarnim panelima u duljini od 32 kilometra!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju