Svi gosti zagrebačkog Velveta mogu se ulogirati u virtualnu knjižnicu, koja se sastoji od 100.000 knjiga na nekoliko svjetskih jezika, uključujući i hrvatski, i čitati knjige u najsuvremenijem digitalnom formatu bez ograničenja i prekida.

Knjige su svjetskih izdavača te se naslovi svaki tjedan dopunjuju. Zastupljene su sve vrste knjiga. Sve što je potrebno je instalirati reading app na bilo kojem iOS ili Android uređaju (smartphone ili tablet) i registrirati se s Access Code-om koji će svaki gost dobiti. 

Projekt Free Reading Zones (FREZ), koji je osnovan u Americi u suradnji s izdavačima i tvrtkom iz Izraela koja stoji iza ‘reading app-a’, pretvara razne javne i privatne prostore u zone unutar kojih se čita besplatno i neograničeno.

Voditeljica FREZ-a Mirela Rončević je prepoznala Velvet Café kao idealno mjesto za početak FREZ price u Hrvatskoj. Velvet je od danas zapravo otvorena virtualna knjižnica za koju nije potrebna iskaznica i mjesto gdje svi ljubitelji knjige mogu otkrivati nove autore svjetske književnosti i širiti svoje horizonte bez ograničenja. Glavni cilj FREZ-a je proširiti Free Reading Zone diljem Hrvatske kako bi ljudi u raznim gradovima imali pristup knjigama i znanju. 

Više pročitajte na portalu Zadovoljna.hr.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju