Svi smo upoznati s proljetnim umorom i njegovim utjecajem na naše sposobnosti. Konstantno zijevanje, nemogućnost normalnog obavljanja svakodnevnih obaveza i, kod nekih ljudi, čangrizavost samo su dio onoga s čime se mnogi od nas bore u prvim tjednima proljeća. Iako nam proljeće službeno još nije stiglo, ipak se osjeća da je tu negdje, spremno iza ugla.

Prkositi proljetnom umoru najlakše je boravkom na svježem zraku i uživanju u aktivnostima na otvorenom. Bilo da se radi o trčanju, šetnji, vožnji biciklom ili pak jahanju, bitno je da ste negdje na zraku i upijate tople zrake sunca. Boljeg rješenja nema. A kamoli boljeg mjesta za vanjske aktivnosti od mnogobrojnih kampova diljem Jadrana. Mnogi od nas već će na prvi spomen kampova namrštiti lice i klimati glavom. No, ni kampovi više nisu što su nekada bili.

Neki od najboljih na Jadranu oni su koji se nalaze na području Istre. Naš najveći poluotok pokazao se kao idealna destinacija za sve kampere. Posljednjih nekoliko godina niknulo je dosta kampova duž istarske obale i unutrašnjosti koji privlače turiste koji vole ovakav vid odmora. A kako i ne bi. Pitoma priroda, prekrasne plaže, veličanstvena gastronomija i vrhunska vina glavni su aduti Istre. A kada tome pridodate borove šume uz obalu, dobivate savršenu destinaciju za odmor u kampovima.

Jedan od takvih je i Valkanela koji se smjestio u mirnoj uvali između mjesta Vrsar i Funtana. Valkanela je jedan od najprostranijih kampova zapadne Istre i nudi pregršt sadržaja za rekreaciju i sport, djecu svih uzrasta, ali i dobre restorane i barove. 

Poreč se može pohvaliti s čak dva kampa. Lanterna i Bijela Uvala. Lanterna je jedan od najvećih kampova u Hrvatskoj, a smješten je na istoimenom poluotoku, udaljen samo 7 kilometara od Novigrada. Bijela Uvala pak se nalazi u sklopu turističkog naselja Zelena laguna i glasi za jedan od najboljih u Hrvatskoj. 

Iako je Šibenik sav u hotelima i apartmanima, ipak se može pohvaliti s kampom koji će vas oduševiti. Unutar poznatog resorta Solaris Beach smjestio se i kamp Solaris****. U prekrasnoj borovoj šumi, neposredno uz plažu, bujna mediteranska vegetacija pružit će vam pravo mjesto za aktivnosti na otvorenom. Sportski tereni, bogata gastronomska i wellness ponuda otjerat će zadnju trunku umora iz vašeg tijela, a zabavni sadržaji osigurat će vam dovoljno aktivnosti kojima ćete ispunit svoj dan. 

Nedaleko od Šibenika smjestio se i kamp Belvedere. Iznimno atraktivna lokacija koju karakterizira bogata borova šuma, kristalno čisto more i atraktivan smještaj tik do turističkog naselja Seget Vranjica oduševit će vas na prvu. Kamp je smješten na kaskadama u 5 redova s kojih se pruža prekrasan pogled na otoke. Idealno mjesto za uživanje u zalasku sunca. 

Dovoljno blizu, a opet dovoljno daleko od urbanih središta smjestio se Adriatic kamp Nin. Razni sportski sadržaji nadopunjeni su otvorenim bazenima u kojima ćete nesmetano moći uživati u vodenim aktivnostima. Pitoma mediteranska priroda, svjež zrak i vrhunska gastronomija glavni su aduti koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću, a privući svojom posebnošću. 

Kampovi nisu više što su nekada bili. Stare kamperice, šatore i drvene kolibe danas su zamijenile mobilne kućice koje odišu luksuzom i romantikom. U 30-ak kvadrata smješteno je sve što vam treba za idealan odmor u prirodi. Kuhinje opremljene vrhunskim aparatima, kvalitetan namještaj i prostrane terase dovoljan su razlog da ponovno razmislite o odmoru u kampovima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju