Srednjovjekovne svečanosti u Velikom Taboru 2014.
Veliki Tabor, jedan od najljepših hrvatskih dvoraca i utvrđenih gradova, kroz tri rujanska vikenda za sve svoje posjetitelje organizira zanimljiv i raznovrstan program pod nazivom 'Srednjovjekovne svečanosti u Velikom Taboru'.

Ovom manifestacijom iznova će se oživjeti razdoblje Srednjeg vijeka, Veronike Desinićke i grofa Friedricha Celjskog. Program tako sadrži srednjovjekovne radionice na kojima će se lakše upoznati tradicionalne vještine i zanati, a svatko tko želi moći će kušati domaće kolače te vina domaćih vinara. Tu su i viteške borbe mačevima, nastupi dvorskih glazbenika, luda i žonglera, renesansni dvorski plesovi, a prikazivat će se i ceremonije kažnjavanja kradljivaca uobičajne za gradove iz srednjovjekovnog doba, kao i privođenje coprnica te njihovo mučenje na spravama.

Treba spomenuti da se program dodatno ne naplaćuje, a u slučaju kiše, cijela manifestacija se seli u zatvoreni dio dvora Veliki Tabor. 20. rujna (subota) vas očekuju borbe vitezova, nastupi dvorskih glazbenika, luda i žonglera, renesansni dvorski plesovi, stari zanati, kušanje jela i pića itd., piše na portalu Putovnica.net.

„IX. Srednjovjekovni dani na Medvednici“ 27. i 28. rujna 2014.

Javna ustanova „Park prirode Medvednica“, poziva sve 27. i 28. rujna 2014. (subota i nedjelja) na 9. po redu „Srednjovjekovne dane na Medvednici“. To su dani u kojima se oživljavaju običaji i duh srednjeg vijeka a održavaju se na Medvedgradu!

Očekuje vas Viteški turnir, Crna kraljica, streličarske radionice, sprave za mučenje, srednjovjekovna glazba, vratolomije žonglera, srednjovjekovni ples, noćne borbe s vatrom te mogućnost "šopingiranja" na srednjovjekovnom sajmu.

PROGRAM:
27. i 28. 9. 2014. - SUBOTA I NEDJELJA, Medvedgrad od 14:00 – 20:00h

14:00 dolazak kralja i kraljice i otvorenje festivala
14:30 Viteški turnir
16:00 Predstava o coprnici
16:30 Srednjovjekovni plesovi
16:45 Žonglerska predstava Trila IV
17:15 Srednjovjekovni plesovi
17:30 Viteški turnir
19:15 Posebni viteški program s vatrom

Kako doći?
Pješice planinarskom stazom br.12 od Šestina.
Organiziranim besplatnim autobusima s polaskom od Šestinske crkve, javljaju na portalu PP Medvednica.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju