Doba godine koje nestrpljivo iščekujemo, između ostalog, zbog najvećeg adventskog programa u zemlji, onog u Zagrebu. Danas je predstavljen program ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, a svim koji su prošle godine pronašli nešto za sebe na živim zagrebačkim ulicama, ove će godine to još lakše poći za rukom jer Advent u Zagrebu nikad nije bio veći i bogatiji, a nadamo se da će i gastronomska ponuda opravdati očekivanja te da će svi pronaći neki slasni zalogaj na mnogobrojnim kućicama koje ovih dana niču na ulicama metropole. 

Što vam sve sprema najbolji europski božićni sajam u 2016. i 2017. godini možete, osim na Punkuferu, pronaći i na službenoj stranici Adventa u Zagrebu.

Dobro isplanirajte vaše španciranje metropolom za vrijeme blagdana, jer iako imate dovoljno vremena (advent traje od 2. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018.), teško da ćete uspjeti kvalitetno istražiti sva mjesta koja će ove zime biti epicentri druženja i dobre zabave bez malo planiranje.

A nikad bogatiji Advent smjestio se na Tomislavcu (Ledeni park), Zrinjevcu, Europskom trgu, Trgu bana Jelačića (Zagrebačka božićna bajka), Trgu Josipa Jurja Strossmayera (Fuliranje), tunelu Grič (Advent u tunelu), Praškoj ulici (Advent u Marićevom prolazu), Kaptolu (žive božićne jaslice), Vranicanijevoj poljani (Priča s Griča), Strossmayerovo šetalištu (Advent na Strossu), Klovićevim dvorima i na još mnogo gradskih ulica i trgova.

Na konferenciji za novinare direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld najavila je kako će pokušati i ove godine obraniti titulu najboljeg europskog božićnog sajma, a paljenje lampica na Zrinjevcu, koje mnogi nestrpljivo iščekuju najavila je za 2. prosinca u 19:50 sati. Ove godine očekuje nas i bogatiji umjetnički i kulturni program, a kao veliki magnet za posjetitelje Martina Bienenfeld najavila je izložbu Nikola Tesla - Mind from the future... 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju