Tijesto za palačinke stvar je ukusa, a oni koji naginju prozračnim, mekim i ne predebelim na svoje mogu doći u splitskoj palačinkarnici Principessa gdje ne nedostaje dobre energije i maštovitosti. Slušajući grupicu Splićana kako žustro razgovaraju u obližnjem kafiću i hvale nove palačinke u gradu, morali smo provjeriti imaju li pravo - i nismo se razočarali.   

"Svaki tjedan osmišljavamo nove recepte za palačinke. Ponekad ljudima bude i žao kad dođu neki drugi put, pa u ponudi ne pronađu ono što su jeli prošli put, ali mi im kažemo da ništa ne brinu jer će doći i bolja. Za Uskrs smo primjerice imali palačinku s čokoladnim uskrsnim jajima, a gostima se sviđa i ona s rumom i višnjama, taman za zagrijavanje. Palačinke su novi đir jer mladi češće idu u palačinkarnice nego na kolače. Uz njih se druže kao što se to nekad doma radilo, samo što je to sada dio izlaska“, ispričale su nam simpatične djevojke koje ne skrivaju veselje radom u maloj "manufakturi" sočnih poslastica. Naziv i uređenje inspirirano je filmom Život je lijep, što je i moto slastičarnice.

Interijer Interijer (Foto: NB)

"Slastičarnica se otvorila u siječnju i prvi dan su sve palačinke bile besplatne kako bi se ljudi s nama mogli upoznati. Već smo prvi dan osvojili simpatije gostiju. Kad se uloži ljubav u nešto, ona se i vraća“, kažu djevojke i dodaju kako im je jedna od vrlina i brzina jer ne treba puno čekati da palačinke stignu na stol. Osim toga, palačinke nisu skupe – koštaju oko dvadeset kuna, a ideja za nadjeve ima pregršt; od onih s Domaćica keksima, Lino ladom, M&M's bombončićima, sladoledom od vanilije, čokoladnim bananama, Kinder čokoladom… Ovaj tjedan je u ponudi tiramisu palačinka s mascarponeom, kavom, keksom i bijelom čokoladom.

Slatki tim pronađite svakog dana između 8 i 23 sata iznad crkve sv. Frane. Možete i preuzeti aplikaciju za pametne telefone pa za svaku palačinku osvojiti po 1 bod. Za 10 bodova dobiva se besplatna palačinka. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju