Meso se peče na kamenu od drevenih vremena. Stari ljudi shvatili su da će dobiti manje presušeno i ukusnije jelo ako meso ne stavljaju direktno na vatru. Umjesto toga, na vatru su stavili tanji komad kamena koji je služio kao primitivni roštilj.

U nekim dijelovima svijeta ovakva vrsta termičke obrade koristi se i danas, a osim primitivnog načina pečenja koriste se i trikovi za paljenje vatre bez šibica i upaljača, odnosno trljanjem suhe grančice o drvenu podlogu.

Ako niste vješti u takvom načinu pečenje, zahvaljujući razvoju tehnologije možete ga iskusiti i u vlastitom domu. Na tržištu postoje brendovi vrućeg lava kamenja, koje se prethodno zagrijava u pećnici, a potom stavlja na drveno postolje.

S ozbirom da se toplina u kamenu zadržava oko pola sata, to je taman dovoljno vremena za pečenje omiljenih odrezaka ili čak krumpira.

Kako izgleda pečenje mesa u prirodi na primitivan način bez povlastica moderne tehnologije, pogledajte u YouTube videu kanala Primitive Technology Idea.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku