Davorka, otkud vam ideja da pokrenete pub kviz? Jeste li se i sami natjecali?
Ja kvizove uglavnom pratim na TV-u iz sigurnosti fotelje. Samo sam jednom bila i natjecatelj na jednom malom vinskom kvizu koji je vodila Morana Zibar u jednom wine baru (Sherry's op.a.). To mi je bilo jako zabavno i stalno me golicala ideja da je kviz zapravo dolična promocija i edukacija vina. Većina ljudi voli učiti kroz zabavu (kao i djeca), a kviz je baš takav format. Družiš se, zabavljaš, natječeš, učiš.... Upravo je tako zamišljena i ova vinska pitaonica.

Kakva će biti pitanja?
Biti će raznih vrsta pitanja od nezahtjevnih, praktičnih, brzih, pogađajućih, mutnih do tekućih i praktičnih. Biti će za svakoga ponešto - jednako će moći biti uspješni i oni koji ne znaju puno o vinima, kao i oni koji se smatraju malo boljim znalcima.


Kakvu ekipu očekujete?
Čini se da natjecatelje najviše muči da se ne osramote. Upravo zbog toga imamo tročlane ekipe koje zajedno ispunjavanju pitanja, a na kraju ciklusa proglašavamo samo 4 najbolje, sva ostala mjesta ostaju naša mala tajna. Sam kviz biti će podijeljen u 3 bloka između kojih će biti 15-20 minuta pauze. U zadnji blok ulaze samo 4 najbolje ekipe.

Koliko će biti ulaz, i kakve su nagrade?
Kotizacija je 150 kn po ekipi, a osim sudjelovanja na kvizu nudi pjenušac dobrodošlice, bocu vode po članu ekipe i degustacija i degustaciju kao dio kviza. GGC i inače u svojoj ponudi ima raznu klopu, pizze i sve ostalo pa ako ogladni ili ne daj bože ožedni - neće biti problem utažiti te potrebe.

Koga biste pozvali ovom prilikom?
A uz sve to imamo i odlične nagrade: najbolju ekipu nagraditi će vinska škola WSET početnim vinskim tečajem, a imamo i neke tekuće nagrade pa nagradu iznenađenja... Ali neka nešto ostane i tajna. Dakle društvo, što se čeka? Dođite se družiti, učiti, degustirati i možda i nešto dobiti. Tko vam još nešto tako nudi?

Dakle, vidimo se! Još samo jedno - gdje da se prijavimo?
Info i prijava na mail: davorka@cro-wine.com, detalji i na facebooku Green Gold Cluba. Vidimo se!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju