Istražili smo kako se do proljeća domoći Amerike prije no što letovi poskupe, kod nas dođe proljeće ili se stvari na drugoj strani Atlantika počnu drastično mijenjati. Od akcijskih cijena do pristojnih ponuda pročešljali smo cijeli indijanski kontinent.

1. Havana

Mnogi kažu da je sada krajnje vrijeme posjetiti Kubu, prije no što se zauvijek promijeni. No, neki će reći da smrt legendarnog revolucionara i bivšeg predsjednika Kube Fidela Castra neće toliko drastično i brzo utjecati na izgled karipskog otoka jer još od 2006. na vlasti je njegov brat Raul koji će tamo još neko vrijeme ostati. Ipak kako bi bili sigurni vaš put na Kubu nemojte više odgađati jer u Havanu do 30. lipnja možete letjeti po akcijskoj cijeni od 4845 kuna i opušteno ispijati mojito u baru koji ga je izumio.

2. Punta Cana

Ako ste ljubitelji pješčanih plaža i tirkiznog mora onda je prava destinacija za vas Dominikanska Republika. Zanimljiiva je činjenica da je ova država karipskog otočja poznata i po odličnim igračima bejzbola što dokazuje činjenica da 10% igrača u MLB ligi čine upravo oni. U mjesto s rajskim resortima, Punta Cana, možete trenutno otputovati po akcijskim cijenama i to do 30. lipnja.

3. New York

Uvijek je pravo vrijeme posjetiti grad u kojem je svaki kvart mikrokozmos kultura. Klizalište u Central Parku, mnoge izložbe, Tjedan restorana u siječnju kada možete jesti u ekskluzivnim restoranima po pristupačnim cijenama te proslava lunarne Nove godine samo su neke od aktivnosti zbog kojih vrijedi Veliku jabuku posjetiti zimi. Povoljne povratne karte od 4053 kuna možete rezervirati već sada za putovanja do 15. travnja. Kako povoljno otputovati do toplog Los Angelesa ili do prijestolnice Washingtona saznajte ovdje.

4. Toronto

Sigurno postoji barem jedan vaš poznanik ili prijatelj koji je otišao trbuhom za kruhom u Kanadu i jedva ga čekate posjetiti. Ne vjerujete u stereotipe o zatrpanosti snijegom i Mujine radosti s ralicom? Sada je pravo vrijeme da se u njih uvjerite. Sada su u Torontu temperature više nego ovdje no uskoro bi tamo mogli očekivati bijeli pokrivač.

Ipak, bezbrižno možete uživati u sniježnim pahuljama, jer Kanađani su spremni i na najžešće padaline pa je mala mogućnost da ćete ostati zatrpani u snijegu.

Uživajte u svemu što Toronto nudi zimi, od veselog ugođaju u talijanskoj četvrti, ispijanja kava i čajeva u knjižarama, kulturnim događanjima poput izložbe dizajnera rasvjetnih tijela u siječnju i naravno dobroj hokejaškoj utakmici. Iznenadite prijatelja i brže bolje rezervirajte povratnu kartu od 3940 kuna i do 22. ožujka posjetite zemlju, snijega, hokeja i nasmijanih lica.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju