I ove godine tijekom kolovoza Mali piknik na gornjogradskoj Vranicanijevoj poljani rasprostrt će svoje dekice s pogledom na grad i ispričati drugačiju ljetnu piknik-priču na jednoj od najljepših gradskih lokacija.

Svakog četvrtka u kolovozu od 18 do 23 sata Mali piknik nudit će kratki i slatki predah sakriven od gradske vreve, pretvarajući Vranicanijevu poljanu na Gornjem gradu u ugodnu gastrooazu za ljetno osvježenje namjernih ili slučajnih prolaznika.

Ako se nađete u blizini, svratite na Mali piknik i predahnite. Sjednite na travu i opustite se nakon dugog radnog dana ili odmorite noge od istraživanja gornjogradskih kutaka. Istražite stolove pune sezonskih gastrodelicija domaćih OPG-ova, kušajte hranu s izvora i upoznajte male proizvođače. Složite svoju piknik-platu s lokalnim organskim namirnicama ili prigrizite brzinski s nogu nešto po svom guštu s ljetnog menija Malog placa. Okrijepite se kozjim sirom i mjericom kupina. Zasladite se sirovim tortama ili domaćim štrudlama. Otvorite bocu vina ili naručite svoj najdraži koktel. Izaberite svoju dekicu, ugodno se smjestite i uživajte u opuštenom piknik-druženju u starogradskom ambijentu i šarmantnoj atmosferi s najljepšim pogledom na grad.



Već se nakon prvog izdanja Mali piknik pozicionirao na listu najboljih gastroevenata u Zagrebu, prvenstveno zahvaljujući konceptu koji spaja malu mobilnu tržnicu lokalnih organskih namirnica s opuštenim, samoposlužnim piknikom. Također, održava se na jednoj od najljepših lokacija u gradu, u jedinstvenom starogradskom okruženju, a šarmantno uređenje i romantičan ugođaj piknika podsjećaju na ljetna druženja u vrtovima svjetskih metropola. Gastroponuda je jednako zanimljiva; sastoji se isključivo od odabranih delicija domaćih OPG-ovaca, s fokusom na autohtone i prirodno uzgojene hrvatske proizvode.

Mali piknik održavat će se na Gornjem gradu (Vranicanijeva poljana) tijekom kolovoza, svakog četvrtka u popodnevno-večernjim satima (18 – 23 h). U slučaju lošeg vremena Mali piknik se otkazuje.

Događanje organizira Mali plac, a podržava Turistička zajednica Grada Zagreba.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju