Buđenje u tradicionalnoj kućici napravljenoj u potpunosti od čokolade možda zvuči kao fantazija, ali ovaj jedinstveni smještaj osmislio je i proizveo Jean-Luc Decluzeau, renomirani proizvođač fine čokolade poznat po svojim slatkim skulpturama. Ta francuska kućica prostire se na 18 metara kvadratnih, može ugostiti do četiri osobe i za njezinu izradu potrebno je 1,5 tona čokolade.
Posebno izrađeni čokoladni detalji unutar kućice uključuju sve, od zidova i krova do kamina, stolića, sata, šalica i knjiga. Čak je i luster od čokolade. U dvorištu se nalazi i ribnjak od bijele čokolade te nevjerojatne jestive gredice cvijeća.
Zainteresirani za boravak na raspolaganju imaju samo dva datuma u listopadu, a cijena je 370 kuna. Kućica je smještena unutar staklene konstrukcije L’Orangerie Ephémère u vrtovima muzejskog kompleksa Cité de la Céramique u Sèvresu.
Osim smještaja gosti će moći sudjelovati u jedinstvenoj radionici proizvodnje personaliziranih čokoladnih kućica koje će zagolicati maštu i okusne pupoljke svih generacija.
Interijer (Foto: Booking.com)
“Booking.com posvećen je pružanju jedinstvenih i nezaboravnih iskustava putnicima širom svijeta,” navodi Vanessa Heydorff, regionalna direktorica Booking.com-a u Francuskoj, a nije ravnodušan ni njezin arhitekt.
“Nikad nisam ni pomislio da ću dobiti priliku izgraditi pravu Čokoladnu tradicionalnu kućicu u kojoj će putnici noćiti!" kazao je Jean-Luc Decluzeau, majstor čokolatijer, kipar i dizajner, te dodao kako se nada da će gosti iskoristiti priliku i uživati u noćenju na tako slatkom i jedinstvenom mjestu.