Buđenje u tradicionalnoj kućici napravljenoj u potpunosti od čokolade možda zvuči kao fantazija, ali ovaj jedinstveni smještaj osmislio je i proizveo Jean-Luc Decluzeau, renomirani proizvođač fine čokolade poznat po svojim slatkim skulpturama. Ta francuska kućica prostire se na 18 metara kvadratnih, može ugostiti do četiri osobe i za njezinu izradu potrebno je 1,5 tona čokolade. 

Posebno izrađeni čokoladni detalji unutar kućice uključuju sve, od zidova i krova do kamina, stolića, sata, šalica i knjiga. Čak je i luster od čokolade. U dvorištu se nalazi i ribnjak od bijele čokolade te nevjerojatne jestive gredice cvijeća.

Zainteresirani za boravak na raspolaganju imaju samo dva datuma u listopadua cijena je 370 kuna. Kućica je smještena unutar staklene konstrukcije L’Orangerie Ephémère u vrtovima muzejskog kompleksa Cité de la Céramique u Sèvresu.  

Osim smještaja gosti će moći sudjelovati u jedinstvenoj radionici proizvodnje personaliziranih čokoladnih kućica koje će zagolicati maštu i okusne pupoljke svih generacija.

Interijer Interijer (Foto: Booking.com)

“Booking.com posvećen je pružanju jedinstvenih i nezaboravnih iskustava putnicima širom svijeta,” navodi Vanessa Heydorff, regionalna direktorica Booking.com-a u Francuskoj, a nije ravnodušan ni njezin arhitekt. 

“Nikad nisam ni pomislio da ću dobiti priliku izgraditi pravu Čokoladnu tradicionalnu kućicu u kojoj će putnici noćiti!" kazao je Jean-Luc Decluzeau, majstor čokolatijer, kipar i dizajner, te dodao kako se nada da će gosti iskoristiti priliku i uživati u noćenju na tako slatkom i jedinstvenom mjestu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju