Za početak, nemojte se bojati. Ovaj vas vrt nema namjeru ubiti kao Alnwick Poison Garden, o kojem smo već jednom pisali, ali u najmanju ruku, nećete iz njega izaći ravnodušni.

Naime, ovaj vrt u Japanu, dom je osamstotinjak kipova koji su toliko dobro napravljeni da izgledaju kao pravi ljudi, pa vam se cijelo vrijeme čini, gdje god da krenete, kao da vas promatraju.

Skulpture koje se ovdje nalaze, napravljene su krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, na zahtjev moćnog lokalnog poduzetnika Mutsua Furakawe, a procjenjuje se da im je vrijednost oko 80 milijuna dolara.

Iako su mnogi od njih budistički vjernici, dobar dio kipova predstavljaju ljude koje je Furakawa poznavao za života, a za koje je htio da s njim na ovaj način provedu vječnost. Uostalom, nije za ništa ovdje sagradio najveći kip koji predstavlja upravo njega i gleda prema cijelom parku.

 

A photo posted by Ken Ohki (@yukisons) on

Vjeruje se kako je njegova želja bila da park postane mjesto za relaksaciju, ali i da pomogne lokalnim ljudima u promoviranju turizma. Tako je selo u kojem se park nalazi, ubrzo postalo poznato pod nazivom Fureai Sekibutsu no Sato, što bi u prijevodu značilo 'selo u kojem možete sresti budističke kipove'.

Danas je mjesto zbilja postalo turistička atrakcija, ali ako ste pomislili da je to jedino neobično selo u Japanu, varate se. Južnije, u selu Nagoro, jedna je žena umrle ljude zamjenjivala lutkama u prirodnoj veličini. Napravila ih je više od 350 i također privukla turiste, pa ako se zateknete u Japanu, imate dva nova mjesta na 'do it' listi.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju