Iako Slovenija ima svega 47 kilometara obale, ipak se može pohvaliti s jednom od najljepših destinacija na cijelom Mediteranu –Portorožom. U nastavku vam otkrivamo 6 stvari koje morate napraviti/okusiti/posjetiti kad ste u Portorožu.

1. Uzgajalište brancina Fonda

Želite iz prve ruke saznati kako se uzgaja brancin? Posjetite uzgajalište brancina nedaleko od Portoroža i upoznajte se sa svakodnevicom obitelji Fonda. Okusite carpaccio od brancina i domaća maslinova ulja s okusima limuna ili naranče. Svoju svježu ribu možete kupiti i za poklon u prigodno pakiranim drvenim kutijama. 


2. Kupanje na plaži Meduza

Plaža Meduza nosi čak četiri zvjezdice i sigurno je jedna od najluksuznijih plaža na cijeloj jadranskoj obali. Na samoj plaži možete uživati na ležaljkama i pogledu na plavetnilo, a ako ogladnite, tu je i bar imena "Life on the Beach" u kojem možete uživati u svježem voću, laganim ljetnim salatama i sladoledu. Ako želite klasu više, tu je i dio plaže Meduza Exclusive koja ima zvjezdicu više, a u kojoj ćete na korištenje dobiti ležaljke, suncobran, pa čak i ručnik. 

3. Posjet "Pramorju"

Ljekovita svojstva ove vode poznata su već od davnih dana, a iako se naziva morem, ono je samo djelomično kemijski slično današnjem moru. Crpi se iz dubine od 705 metara, a temperatura je ugodnih 23 stupnja.

4. Sladoled u Cacau

Ako idete u Portorož, nikako ne smijte zaobići i najpoznatiju slastičarnu u okolici. Radi se o Cacau, mjestu na kojem dolazite zbog jedne stvari – izvrsnog sladoleda. U ponudi je preko 30 različitih vrsta sladoleda i još gotovo toliko sladolednih kupova. Zatvorite oči i istražite nove okuse za koje niste ni znali da postoje. 

5. Sečoveljske soline

Kao prva i najveća atrakcija regije svakako su Sečoveljske soline. Smještene na preko 650 hektara površine, danas više nemaju neku gospodarsku ulogu, no njihova važnost za prirodu i kulturu ovoga kraja pa i samu turističku ponudu je neupitna. Smještene su u samoj uvali između rta Savudrija i slovenske Istre te su pravi mamac za turiste željne više informacija o proizvodnji soli na tradicionalan način. 

6. Istrian bistro & Tapas bar

Budite odvažni i okusite nešto potpuno drugačije. Nešto što će vas podsjetiti na Španjolsku, ali na drugačiji, istarski način. Ovdje možete naručiti carpaccio od brancina s uzgajališta Fonda, kozji sir iz Pomnjana, lokalni "Panin kur en bot»"s farme Trček i tortu "Solni cvet" koja je napravljena od soli iz Sečoveljskih solina. 
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju