Gospodine Rinčić, otkud ime, odkud ideja, otkud tolika kvaliteta vaših proizvoda?

Pripadnik sam generacije koja je negdje oko puberteta prvi put čula za tu čarobnu riječ Ketchup, i popila većinu živaca sirotim roditeljima kojima ta sladunjava mješavina nikad nije postala dostojna zamjena za okus pravog soka od rajčica. Danas meni to radi moja kćerka, a ja sam konačno opet otkrio okus rajčica kakav je bio nekad...

Kad počinješ s novim poslom ne shvaćaš se preozbiljno pa postoji doza slobode u smišljanju imena i krilatice. Chevrolet Spark je već bio "full of life" pa nam je za pobliže objasniti čime se Zdravo za gotovo bavi, ostala ta - pomama za pomama. Taj dio i ostatak marketinga su prepušteni bratu Nevenu (trenutno mi pomaže pisati odgovore), a ja se bavim svime ostalim.


Kako je sve počelo?
Prije četiri godine sam se iz Zagreba preselio u Jablanovec i zaljubio se u zimnicu od povrća uzgojenog u vlastitom vrtu. Nakon što bi se to ekspresno pojelo, razgrabilo i podijelilo - morao sam u dućan. Pitao sam se zašto industrijski proizvod nema okus kao domaći. Otkrio sam da korporacije rajčicu beru strojno i to dijelom nezrelu kako bi bila dovoljno čvrsta za duge procese transporta, čuvanja i prerade. Takva rajčica ne dostiže svoj puni potencijal i okus joj valja popravljati. Budući da sam vrhunsku namirnicu i sam bio spreman platiti, a nisam je mogao pronaći, odlučio sam se na pokretanje domaće proizvodnje.

Gdje nabavljate rajčice, što sve ide u recept (nemojte u detalje)?
Sami nabavljamo sjeme starih sorti iz kojih uzgajamo flance, a sadnju i brigu o paradajzima prepuštamo poljoprivrednicima. Berba je izuzetno bitna i kod nas se sve obavlja ručno, a plodovi prerađuju na niskih 60 stupnjeva kako bi se sačuvali okus, boja i nutritivne vrijednosti. Rajčicu u receptima nadopunjavamo lukom, maslinovim uljem, ali i samoniklim hvarskim origanom!

Koji nam recept preporučate?
Kad imam kvalitetnu namirnice volim ići na maksimalno jednostavna jela i umake, ali paradajz je najkorištenije povrće, i kao baba – u sve se miješa. Par žlica konšerve ide i u sva omiljena narodna jela – gregadu, punjenu papriku, grah, čobanac, bolonjez… Od gotovih proizvoda najtraženija nam je gotova juha – treba je samo zagrijati.


Koja vam je nit vodilja, sad kad ste prepoznati?
Nit vodilja je ista od početka do danas; raditi posao kako treba i ne koristiti prečice koje koristi velika industrija. Želim uvijek biti u mogućnosti garantirati za kvalitetu i iza svojih proizvoda stajati imenom i prezimenom. Zdravo za gotovo proizvodi će i ubuduće sadržavati samo najzrelije ljetne rajčice, a neće konzervanse, boje, zgušnjivače, pojačivače okusa, niti ikakve druge E brojeve.

Gdje možemo kupiti vaše proizvode, u kojim ih restoranima jesti?
Sada konšervom opskrbljujemo Vinodol, a pasiranom rajčicom s komadima pulpe premium pizzerije Duksu, O’Haru i Stari Zagreb. Suradnja je dugoročna, a njihovim chefovima i pizzajolima čak dajemo i mogućnost odabira vrste rajčice i količine pulpe.

Pasiranu rajčicu, sok, gotovu juhu, šalšu, umak za pizzu, ketchup i konšervu možete pronaći na tržnicama, te u tridesetak zagrebačkih delikatesa i voćarni. Za one koji se pomame za pomama, a nisu u metropoli, pakete šaljemo dostavnom službom unutar dva dana - samo se javite na ovaj link!

Puno hvala na svemu, odosmo mi na pizzu!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju