Njena ljekovita svojstva su mnogobrojna, pa tako rajčica jača organizam, regulira metabolizam, snižava krvni tlak, popravlja krvnu sliku, a čini dobro i jetri. Sok od rajčice valja koristiti i kod umora, jer okrjepljuje i čisti organizam, a ujedno i oslobađa tijelo od neugodnih mirisa.


Uza sve nabrojano, sok je i sjajan lijek protiv starenja, bolesti pluća i kašlja. Nadalje, znanstvena istraživanja su pokazala kako ovaj sok sprječava trombozu, posebno kod dijabetičara, kojima se konzumiranje soka od rajčice najtoplije preporučuje. Iz istog razloga sok bi trebali redovno piti i ljudi koji imaju problema sa srcem.

Sok potiče stvaranje crvenih krvnih zrnaca i regulira pravilan rad gušterače pa je koristan i osobama koje su anemične. Regulira rad jetre i žuči, a u vrućim danima služi kao okrepa organizmu.


U svakom slučaju, jedna napomena za kraj. Koristite isključivo crvenu, a nikako zelenu rajčicu. Zelena u pravilu nije dobra za sok, dok crvena, kao što ste i sami pročitali, donosi popriličan broj ljekovitih tvari. Živjeli!

Ako vam pak treba viralni savjet kako napraviti sok od rajčica - imamo i to!


 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju