Pohane banane

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Sastojci:
3 žlice maslaca
3 vrlo zrele banane, oguljene
3 žlice javorovog sirupa (može i meda)
¾ čajne žličice mljevenog cimeta
100 ml suhog bijelog vina
morska sol

Priprema:

1. U tavi s poklopcem rastopite maslac na umjerenoj vatri dok ne nestane pjena. Dodajte banane i zapecite ih sa svake strane dok ne potamne. Za to će vam biti potrebno otprilike dvije minute sa svake strane.

2. Prelijte sirup preko banane i posipajte cimet po njima.

3. Ulijte vino na rubove tave i pričekajte da zavrije. Potom poklopite tavu, smanjite temperaturu na najniže pa nježno kuhajte banane deset ili petnaestak minuta.

4. Koristeći plastičnu lopaticu pažljivo prebacite banane na tanjur, posipajte s morskom solju te poslužite uz umak iz tave. Dobar tek!