Pohane banane

U trendu Mljet Odisejev otok Hrvatska Malta: Otok zmija, skrivenih uvala i ukradenoga blaga Kviz općeg znanja - 13 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji čitaju (i pamte) dalje od naslova Blitva s krumpirom Najpopularniji ljetni prilog 3 osnovne pogreške zbog kojih nam blitva s krumpirom ne ispada dobro

Sastojci:
3 žlice maslaca
3 vrlo zrele banane, oguljene
3 žlice javorovog sirupa (može i meda)
¾ čajne žličice mljevenog cimeta
100 ml suhog bijelog vina
morska sol

Priprema:

1. U tavi s poklopcem rastopite maslac na umjerenoj vatri dok ne nestane pjena. Dodajte banane i zapecite ih sa svake strane dok ne potamne. Za to će vam biti potrebno otprilike dvije minute sa svake strane.

2. Prelijte sirup preko banane i posipajte cimet po njima.

3. Ulijte vino na rubove tave i pričekajte da zavrije. Potom poklopite tavu, smanjite temperaturu na najniže pa nježno kuhajte banane deset ili petnaestak minuta.

4. Koristeći plastičnu lopaticu pažljivo prebacite banane na tanjur, posipajte s morskom solju te poslužite uz umak iz tave. Dobar tek!