Tajvanske vlasti nedavno su dale nalog za uništavanje ni manje ni više već 200 tisuća putovnica, i to nakon što je otkriveno kako su dizajneri prilikom izrade putovnice slučajno upotrijebili slike aerodroma u Washingtonu umjesto aerodroma u Taoyuanu

Ministarstvo vanjskih poslova ovog je tjedna potvrdilo kako moraju poništiti 285 izdanih putovnica sa slikom američkog aerodroma, dok ostale srećom nisu još izdane, već "samo“ napravljene.

Pogreška je ugledala svjetlo dana kad je netko počeo detaljnije proučavati sliku te vidio da je aerodrom koji se nalazi na stranicama zapravo onaj u glavnom gradu SAD-a. Podigla se uzbuna, pa je odlučeno da se izdane putovnice povuku, a ostale jednostavno – unište.

S druge strane, greška je donekle i razumljiva, s obzirom na to da je terminal 1 u Taoyuanu koji je završen 1979. godine, napravljen prema modelu aerodroma u Washingtonu dovršenom 17 godina ranije.

Novi dizajn putovnice bit će spreman nekad u siječnju, a mi se samo nadamo kako će nesretni dizajner koji je "zaslužan“ za ovu pomutnju uspjeti naći nove mušterije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju