Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s dvadeset gradskih ugostiteljskih objekata organizira "Dane bakalara" na kojima će se moći uživati u tradicionalnom bakalaru na bijelo ili crveno, ali i nekim manje poznatim specijalitetima. Posjetitelje tako po cijeni od 35 kuna po obroku uz čašu pića očekuju specijaliteti kao što su bakalar „alla Vicentina“, pečeni filet bakalara s kruhom ili poširani bakalar na salati od leće s emulzijom od maslinova ulja.


Kako prepoznati pravog bakalara! http://punkufer.dnevnik.hr/clanak/znate-li-prepoznati-pravi-bakalar-od-njegovih-kopija---364879.html

Dani bakalara održat će se u sljedećim restoranima u Gradu, Gružu i Lapadu: Trattoria Tezoro, Oyster & Sushi bar Bota Šare, restauranti Eden, Moskar, Pantarul, Gusta me, Orsan, Ragusa, Rozario, Pupo, Otto, Mezzanave, Amfora, Dalmatino, Klarisa i Glorijet, Abakus bar & restaurant hotela Excelsior, Hilton Imperial, Wine bar Razonoda Pucić Palacea te u kavani Teatar.


Ne propustite Božićne okuse i mirise Dubrovnika uz juhu od bakalara, bakalar na bijelo, brodet od bakalara, paštetu od bakalara, kao i nezaobilazne prikle, suhe smokve i kupicu domaće rakije travarice. Savršen provod!
 

Bakalar light! http://punkufer.dnevnik.hr/clanak/hrana/recepti/kako-spremiti-bakalar-light-sa-samo-580-kalorija---310741.html

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju