U Berlinu, koji je sve samo ne tipičan njemački grad, osvježenje se traži u rijeci Šprevi ili Spree. Berlinčani i turisti dolaze u Badeschiff kako bi se izvalili na pijesak s koktelom u ruci i uživali u pogledom na rijeku i grad. Kako se temperature penju, bazen na rijeci postaje sve popularnije mjesto za partijanje i koncerte koji ponekad počinju u rano poslijepodne. Osim kafića, riječna plaža ima i kabine za presvlačenje, kao i ormariće za stvari.  

> Sve što niste znali da trebate vidjeti i učiniti u Berlinu

Zateknete li se u Berlinu ove subote, ondje će vas dočekati veliki Hip Hop Beach Festival, a tijekom ljeta ne nedostaje niti glazbenih, gastronomskih i kulturnih festivala. Bilo koji dan u tjednu skoknuti možete i na zalogaje na koje nećete potrošiti bogatstvo. Za nekoliko eura možete naručiti pržene krumpiriće, hamburger ili jednu od salata koje su u ponudi na dnevnom meniju, a zalijte ih pivom ili koktelima poput onog od breskve i prosecca.



Ideja za Badeschiff koji je osvojio prvu nagradu za urbane projekte ima i povijesno uporište. Grad je dobio bazen u rijeci kako bi se nastavila tradicija kupanja iz 19. stoljeća. Napravljen je od dijelova starog teretnog broda koji je nosio građevinske materijale.

> Nezaboravni Berlin: 10 stvari koje se isplati napraviti u njemačkoj metropoli

Bez obzira na veličinu i činjenicu da je u projekt utrošeno malo novca, Badeschiff je u trenu postao jedna od omiljenih berlinskih atrakcija mladih, ali i onih koji se prepoznaju u kategoriji blagajnice koja hoće ići na more. Tijekom zime, kad se Berlin ohladi, kupalište se pretvara u saunu. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju