Smještaj zna biti prilično skupa stavka prilikom putovanja, no kome treba novac kad možete zamijeniti svoja znanja i vještine za besplatna noćenja u B&B diljem planete? Da, to je osnovna ideja „Barter tjedna“ koja gostima osigurava besplatni ostanak ukoliko su sposobni izvršiti fizičke ili kreativne zadatke!

Za sad, oko 450 B&B objekata u više od 60 zemalja pridružilo se ovoj ideji, koja će se realizirati u trećem tjednu studenog. Ovo je zapravo internacionalna verzija talijanske ideje „Settimana del Baratto“, koja se uspješno održava već deset godina.

Ideja funkcionira na način da na web stranici pronađete B&B koji vam se sviđa i gdje biste željeli odsjesti, pročitate što domaćin očekuje od vas i ukoliko ste u mogućnosti ispuniti jedan od zahtjeva prijavljujete se za besplatni smještaj i počinjete pregovore s domaćinima.

Ukoliko ne postoji „lista očekivanja“, gost je može ponuditi sam domaćinu. Tako primjerice možete ponuditi poduku plesanja tanga ili salse, učenje jezika ili nešto sasvim treće u čemu ste dovoljno dobri i što će zaintrigirati domaćina da vam pruži smještaj.

Ovogodišnji Barter tjedan odvija se od 19. do 25. studenog, a gdje sve možete noćiti i to otplatiti svojim vještinama, provjerite na ovom linku.

(Ne)otkrivena tajna gradnje Kineskog zida od koje ćete se naježiti

(Ne)otkrivena tajna gradnje Kineskog zida od koje ćete se naježiti Kineski zid - 5 Kineski zid - 4 Kineski zid - 2 +1 Kineski zid - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju