Pivana se može nazvati živim svjedokom zagrebačke pivovarske tradicije jer iza nje stoji duga povijest koja seže od 12. srpnja 1893. Glavni inicijatori izgradnje nove pivovare u Zagrebu bili su grof Gustav Pongratz i barun Petar Dragutin Turković.


Pivana je otvorena iste godine kao i Zagrebačka pivovara, a sve ove godine radila je pod imenom restorana K pivovari. Promjenom koncepta, odlučilo se i za promjenu imena te joj se dodijelio naziv koji je kolokvijalno u upotrebi među zaposlenicima Zagrebačke pivovare od sredine prošloga stoljeća.


Na samom otvorenju nije nedostajalo zabave i različitih sadržaja, za što se pobrinuo voditeljsko zabavljački dvojac Rene Bitorajac i Mario Petreković, koji su goste dočekali u ulogama osnivača pivovare uz kuhano pivo i kestene te glazbenu pratnju benda Duoza. Veselu atmosferu dodatno je zagrijao kvartet Ante Gele uz pjevačicu Ivanu Rushaidat, kojima se u jednom trenutku na pozornici pridružio i poseban gost iznenađenja – Parni Valjak. Dobro raspoložene uzvanike dugo u noć zabavljao je jedan od najpoznatijih zagrebačkih DJ-a Neno Martinović.


Osim što će karta ugostiteljske i zabavne ponude Zagreba biti obogaćena kultnim mjestom okupljanja ljubitelja piva, želja je Zagrebačke pivovare učiniti Pivanu istinskim muzejom piva i pivske kulture putem škole pivarstva i pravilnog točenja piva te sljubljivanja piva i hrane.


Uz ugodan ambijent, različita glazbena događanja, pravu pivsku hranu i vrhunsku ponudu piva iz velikog asortimana Zagrebačke pivovare, Pivana kreće u bitku za pivsko mjesto broj jedan u Zagrebu.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju